Spanning alom bij 6 finalisten winkelverkiezing

Spanning alom bij 6 finalisten winkelverkiezing

Door het hoge niveau van de genomineerden koos de jury in de verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar 2020 deze keer niet 4 maar 6 finalisten. Dat maakt het voor de ondernemers, die zich in ieder geval al regiowinnaar mogen noemen, extra spannend. Hoe denken ze over hun kansen om te winnen?

Spanning alom bij 6 finalisten winkelverkiezing
Jansen 2wielers veroverde in 2019 de titel Tweewielerwinkel van het Jaar. Wie gaat er in 2020 met de winst vandoor?

Bij de verkiezing worden ieder jaar uit de genomineerde bedrijven 4 regiowinnaars aangewezen: Noord, Midden, Zuid en België. Maar omdat er in de regio Midden en Zuid enkele bedrijven er zo bovenuit sprongen, zijn er dit jaar extra regiowinnaars aangewezen. De 6 finalisten zijn zich er zeker van bewust dat de strijd om de titel dit jaar extra spannend wordt.

Zo denken de 6 finalisten over hun kansen

Regio Noord – FietsXXL/Theo Brüning Fietsen in Ter Apel

‘Waar let de jury op? Wat geeft de doorslag?’

fietsenxxlElise Pastoor van FietsXXL had niet verwacht dat ze door zouden dringen tot de finale: “Maar ik had wel het gevoel dat het alles of niets zou worden. Onze winkel is natuurlijk niet doorsnee, wij doen het anders dan anderen. Dan ligt het eraan hoe de jury daarmee omgaat.” Ze is heel benieuwd naar het oordeel van de mystery shopper: “We hebben nog steeds geen idee welke klant het was. Heel bijzonder.”
Elise heeft geen idee hoe ver ze zullen komen: “Waar let de jury op? Ik weet dat onze winkel nog niet helemaal af is, maar we hebben wel een apart concept. Wat geeft dan de doorslag? We gaan het beleven.”

Regio Midden – Bike Totaal Wolters in Klarenbeek

‘Er zitten een paar geduchte collega’s tussen’

Bike Totaal Wolters in Klarenbeek‘Een kroon op al het werk wat we verzet hebben’: dat is de eerste reactie van André Wolters. “Ik had wel het idee dat we een kans maakten om in de finale te komen. We hebben hier toch geprobeerd iets heel aparts neer te zetten en ik denk dat dat aardig gelukt is.” Over zijn kansen durft hij niets te zeggen: “Er zitten zeker een paar geduchte collega’s tussen en dan kijk ik puur naar de winkel. Maar ik vind het leuk dat we in de finale staan, het team is ook heel enthousiast.” Het was afgelopen maanden super druk in de winkel: “Het is soms zo druk geweest, dat je sommige mensen niet voldoende aandacht hebt kunnen geven. De mystery shopper kan heel goed op een verkeerd moment binnen zijn geweest, we hebben hem in ieder geval niet opgemerkt.”

Regio Midden – Maxstein Tweewielers in Ede

‘Prima collega’s, maar ik wil natuurlijk wel zelf winnen!’

Het was zo druk in de winkel bij Robert Schut dat hij pas op het allerlaatste moment het inschrijfformulier instuurde: “Maar ik ben blij dat ik het gedaan heb, de nominatie is toch een stukje onafhankelijke waardering dat we goed bezig zijn voor onze klanten en de bedrijfstak. Als je dan uit de 20 genomineerden ook nog doorstoomt naar de finale, dan is dat gratis promotie om klanten te laten zien dat ze met vertrouwen bij ons kunnen komen.” Het team van Maxstein Tweewielers is super gemotiveerd: “Dat zijn ze altijd al, maar dit is wel heel speciaal.” Robert gaat voor de winst: “De andere 5 finalisten zijn prima collega’s, maar ik wil natuurlijk wel zelf winnen!”

Regio Zuid – Dekkers Tweewielers in Wanssum

‘Vergeleken met onze vorige winkel zitten we nu in een paleis’

Rob Dekkers deed in het verleden vaker mee aan de verkiezing en schopte het een aantal keren tot Provinciewinnaar. “Maar dat was met onze oude winkel. Inmiddels zijn we verhuisd naar een ander pand in Wanssum. Vergeleken met die winkel zitten we nu in een paleis”, aldus Rob. “Klanten zijn blij met de gemoedelijke sfeer in het nieuwe pand, maar ook met het grote testparcours voor de deur.” Hij gaat dit keer echt voor de winst: “We hebben met dit pand onze nek uitgestoken, we hebben een eigen webshop en doen veel op de zakelijke markt. Door de verhuizing naar een groot pand was er wat verloop onder ons personeel. Niet iedereen voelde zich prettig in een nieuwe, grotere winkel. Maar inmiddels staat er een topteam waar ik heel blij mee ben.”

Regio Zuid – De Mooij Fietsen in Bergen op Zoom

‘Het wordt steeds spannender’

Kees de Mooij volgt de verkiezing ieder jaar en dit jaar besloot hij mee te doen met zijn nieuwe, verbouwde winkel: “Tijdens de verbouwing kregen we al het gevoel dat dit het moment was om mee te doen. Daarvoor ben ik in veel winkels geweest en we vonden het een goed moment om te kijken hoe we ervoor stonden. Dan voelt het als een bekroning dat we nu in de finale staan.”
Ook voor het team is de finaleplaats een opsteker: “Iedereen is super gemotiveerd en doet extra zijn best.” Hij heeft geen idee hoe hij staat ten opzichte van de andere finalisten: “Het wordt wel steeds spannender. Er zitten in ieder geval een aantal grote concurrenten tussen. Maar we gaan uit van onze eigen kracht.”

Regio België – Consentec in Pelt

‘Het was altijd mijn doel om een keer mee te doen’

consentecDe Belgische regiowinnaar Dennis de Locht was verrast dat hij de finale behaalde: “We zijn er heel blij mee. Ik heb de andere bedrijven ook bekeken en daar zitten een aantal serieuze kandidaten tussen. Het zal moeilijk zijn om daarvan te winnen.” Dennis volgt de verkiezing al meerdere jaren en zag in het verleden ook Belgische bedrijven de titel grijpen: “Het was altijd mijn doel om een keer mee te doen.” Nu hij eenmaal in de finale zit, gaat hij met zijn team een tandje bijzetten: “We gaan ervoor zorgen dat de winkel helemaal in orde is voor het jurybezoek. We hebben het idee dat we de mystery shopper herkend hebben, maar helemaal zeker weten we dat natuurlijk niet.”

De weg naar de finale

De 6 finalisten krijgen de komende weken bezoek van de vakjury. Daarnaast wordt hun jaarrekening door een onafhankelijke accountant uitgebreid beoordeeld. De winkel die op maandag 28 september tijdens Vélovak als winnaar uit de bus rolt, neemt het stokje over van Jansen 2Wielers uit Barneveld en mag zich een jaar lang Tweewielerwinkel van het Jaar 2020 noemen. De titel levert gegarandeerd de nodige publiciteit op en resulteerde bij de winnaars van afgelopen jaren ook in een meer dan interessante verhoging van de omzet.


Hoofdpartner

Partner