Hercules breidt assortiment vouwfietsen uit voor 2021

Hercules breidt assortiment vouwfietsen uit voor 2021

Hercules komt voor volgend seizoen met een nog uitgebreider aanbod in vouwfietsen. Dat bleek tijdens de presentatie van het nieuwe assortiment. De Europese verkoopsuccessen van de afgelopen jaren zijn aanleiding geweest om hier meer focus op te leggen. Het bedrijf heeft de ontwikkeling van nieuwe modellen grotendeels al in 2019 afgerond. Zodoende is COVID-19 geen vertragende factor.

De nieuwste collectie vouwfietsen bestaat uit modellen met én zonder elektrische ondersteuning. In totaal gaat het om tien vouwfietsen met ondersteuning en om zes conventionele, niet-ondersteunde modellen. Op die manier kan het bedrijf elk type consument bedienen dat op zoek is naar een geschikte vouwfiets.

Futura Fold en Rob Fold

De ondersteunde uitvoeringen zijn te splitsen in twee productgroepen: enerzijds is er de futuristisch ogende Futura Fold. Anderzijds is er de Rob Fold. Die laatste naam zal bekend in de oren klinken van rijwielhandelaren die bekend zijn met het merk Hercules. De Rob Fold bestaat immers al langer. Wel heeft Hercules deze serie voor 2021 compleet vernieuwd.

Binnen de lijn e-vouwfietsen geldt de Futura Fold Carbon I-10 als het absolute topmodel. Dit heeft een carbon frame en een lichtgewicht Fazua-aandrijving. De consumentenadviesprijs hiervan is 6.099 euro. Andere modellen uit de Futura Fold-reeks hebben een aluminium designframe in combinatie met een ondersteuning van Bosch.

In de Rob Fold-range zijn alle modellen voor komend jaar voorzien van een nieuw frame met een verstelbare stuurpen. Dat brengt extra gemak. Het meest populaire model in deze categorie is de Rob Fold F8. Deze is uitgerust met een Bosch Active Plus-motor. Aan de Rob Fold hangt een prijskaartje met een consumentenadviesprijs vanaf 2.849 euro.

Versa F7 Belt

Consumenten die op zoek zijn naar een eersteklas vouwfiets zonder ondersteuning komen uit bij de Versa-reeks.

In het oog springend binnen deze collectie is de Versa F7 Belt. Deze heeft een riemaandrijving van Gates. De consumentenadviesprijs hiervan bedraagt 999 euro.

Dit artikel is gesponsord door Hercules.