Hercules presenteert nieuwe collectie voor 2021

Hercules presenteert nieuwe collectie voor 2021

Hercules heeft haar collectie voor volgend fietsseizoen gereed. Het Duitse merk zet in op de verdere ontwikkeling van stabiele frames voor uiteenlopende doelgroepen, zo blijkt uit de eerste informatie die de fietsenfabrikant heeft vrijgegeven. Ook dit jaar krijgt de vakhandel de kans om al het nieuws als eerste te bewonderen tijdens de dealershow.

Hercules presenteert nieuwe collectie voor 2021

Bij de totstandkoming heeft de fabrikant de lat hoog gelegd en is de capaciteit flink opgeschroefd. Het productteam, verantwoordelijk voor de ontwikkeling, kreeg er mankracht bij vanwege de snelle Europese groei die de laatste tijd is doorgemaakt. Het productteam bestaat nu uit een gezonde mix van ervaren krachten en jonge teamleden.

Oog voor design

De extra aandacht voor framedesign en kwalitatieve afmontage heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van de nieuwe e-bikecollectie. Datzelfde geldt voor de ruimere keuze in kleurstellingen. Zo verwacht het merk een nog jongere doelgroep te kunnen aanspreken met haar producten.

Meer overzicht voor dealers

Het elektrische 2021-aanbod is wat smaller dan voorheen. Op die manier is er voor dealers meer overzicht. Tegelijkertijd blijft Hercules vele doelgroepen bedienen, waaronder stadsfietsers en sportieve gebruikers. Maar ook vouwfietsers. De compacte vouwfietsen (met Bosch-systeem) zijn in een vernieuwd jasje gestoken. Minder generiek en met hun kenmerken op een specifieke doelgroep gericht, zijn de E Joy (met een speciale ISP-geometrie, ontwikkeld door Andries Gaastra) en de E Imperial (voor fietsers tot 180 kilo).

De Montfoort I-F7 met een Bosch Active Plus-motor, intube-accu (500 Wh) en Shimano Nexus 7-versnellingen.

Aansluiting bij nationale markt

Nog altijd hebben dealers ruime keuzes om enkel de Hercules-fietsen in de etalage te zetten die passen bij wat consumenten in een land verwachten. De vernieuwde Montfoort-serie met een gesloten kettingkast – een typische e-stadsfiets – is een goed voorbeeld van een landgebonden serie. Deze vindt voornamelijk in Nederland en België gretig aftrek.

Frame-integratie en riemaandrijving

Een belangrijke trend zijn fietsen met frame-integratie. Op deze modellen is de accu in het frame verwerkt voor een cleane uitstraling. Ook zijn er komend jaar meer modellen met een onderhoudsarme riemaandrijving van Gates, niet zelden in combinatie met een Shimano Nexus 5-versnellingsnaaf.

Pasero Comp I-F5 heeft een Brose S Mag-motor (90 Nm) en een 750 Wh accu.

Drie ondersteuningsplatformen

Hercules vertrouwt bij haar collectie op drie ondersteuningsplatformen. Het grootste deel van de e-bikes is voorzien van Bosch-systemen. Daarnaast zijn er sportieve modellen met krachtige Brose-motoren, waaronder de sportieve Pasero-serie en elektrische NOS-mountainbikemodellen.

Ook komend seizoen zijn er modellen voorzien van Panasonic-motoren. Deze dragen de naam Intero en kenmerken zich naast de intube-accu door een scherpe adviesprijs.

Dealershow met testmogelijkheid

De focus mag dan sterk op e-bikes liggen, Hercules biedt eveneens een uitgebalanceerde reeks trekking-, stads- en kinderfietsen. De totale 2021-collectie wordt op 13 en 14 september gepresenteerd tijdens de dealershow in het Bomencentrum in Baarn. Dealers zijn hiervoor van harte uitgenodigd. Zij hebben tijdens de dealershow de mogelijkheid om alle nieuwe modellen aan een grondige test te onderwerpen.

Dit artikel is gesponsord door Hercules Bikes