VIDEO: Waarom je nooit moet bezuinigen op leerlingen

VIDEO: Waarom je nooit moet bezuinigen op leerlingen

Bezuinigen op leerlingen moet je nooit doen. En zeker niet in crisistijd, ook al is je werkaanbod minder. Na de crisis willen we op volle kracht vooruit met voldoende goed opgeleide technici. Richard Middendorp denkt er niet aan om afscheid te nemen van zijn leerlingen. In deze video vertelt hij waarom leerlingen zo belangrijk zijn en geeft hij tips voor de juiste begeleiding.

Richard Middendorp heeft met zijn bedrijf Vari vestigingen in Vlaardingen en Ridderkerk. Zijn leerlingen zijn voor hem volwaardige leden van zijn team. Bovendien zijn het zijn medewerkers van de toekomst. Hij vind dat we als mobiliteitsbranche verantwoordelijk zijn om leerlingen binnen te halen en te behouden. Er is immers al een enorm tekort aan technici.

Bekijk en beluister in de video hieronder het interview met Ronald Middendorp.

Geen plek meer voor leerlingen?

Moet je ondanks al je inzet en goede bedoelingen je leerlingen toch laten gaan, voorkom dan dat ze afscheid nemen van de branche. Neem contact op met OOMT. De OOMT-coaches helpen bij het vinden van een andere werkplek voor je leerling. Indien nodig ondersteunen zij leerlingen richting hun examen.

Vragen of advies nodig?

Wil je advies over leerlingen of heb je vragen? Neem dan contact op met de OOMT Servicedesk: 0800 - 0155.


Deze video’s vind je vast ook interessant: