Johan en Petra Roggeveld: ‘Veel plezier beleefd aan verkiezing’

De verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar 2020 is gestart. Waarom meedoen? Johan en Petra Roggeveld kunnen het je wel vertellen; vorig jaar schopten ze het tot regiowinnaar.

Dat Roggeveld Fietsen in Scheemda het vorig jaar tot regiowinnaar Noord schopte was volgens de jury van de Tweewielerverkiezing niet heel vreemd. Zij bestempelden eigenaar Johan Roggeveld als een echte ‘local hero’. In het juryrapport was dan ook te lezen: ‘Johan en zijn vrouw Petra blinken uit in een grote maatschappelijke betrokkenheid.’
Zo investeerde het bedrijf in een koffieshop in een pand naast de winkel. Mensen met een beperking kunnen hier aan de slag.
Johan en Petra zetten zich daarnaast volop in voor duurzaamheid en zoeken daarin concreet naar oplossingen met leveranciers en de gemeente bij de verwerking van afval.

Het artikel gaat verder na de foto.

Johan en Petra Roggeveld: ‘Veel plezier beleefd aan verkiezing’
De breng- en haalservice met een Fiat 500 is een belangrijk USP van Roggeveld Fietsen. Johan heeft de Fiat 500 zelf opgeknapt en er later een aanhanger bij gemaakt om fietsen te kunnen bezorgen. “Dat trekt altijd veel bekijks en regelmatig komt een fototoestel tevoorschijn als ik ergens kom.”

Verkiezing levert erkenning op

Johan Roggeveld werkte tot 2012 in heel andere branches. Hij begon als medisch specialist en werkte later in de automatisering. “Maar fietsen en techniek hebben me altijd aangetrokken, dus op een gegeven moment ben ik bij Innovam alle cursussen fietstechniek die er zijn, gaan volgen.” Toen hij in 2012 een fietsenwinkel in Scheemda kon overnemen, besloot hij de stap te nemen. En dat bleek een juiste keuze: na 5 jaar won hij al de titel provinciewinnaar Groningen en een paar maand later verhuisde hij naar een groter pand. “De omzet is sinds we in ons nieuwe pand zitten enorm geplust, de gemiddelde besteding per klant ging van 90 naar 140 euro. Onze deelname aan de verkiezing in 2017 heeft ons daarbij zeker geholpen.”

Johan Roggeveld en zijn winkel beter leren kennen? Bekijk dan deze video.

Trots op deelname

Johan Roggeveld heeft veel plezier beleefd aan de verkiezing: “De dag na de uitreiking hebben we op een gebakje getrakteerd, het was heel gezellig in de zaak. Vervolgens kregen we in de weken en maanden na de verkiezing volop reacties van leveranciers en klanten. We zijn er heel trots op dat we dit als kleine ondernemer hebben behaald.”

Voor de toekomst ziet Johan nog volop kansen: “Ik zie dat steeds meer winkels in de buurt gaan sluiten die te klein zijn om de grote merken te kunnen behouden.”


De inschrijving voor Tweewielerwinkel van het Jaar 2020 is geopend. Kijk voor meer informatie en het inschrijfformulier op de site tweewielerwinkelvanhetjaar.nl

Hoofdpartner

Partner