Inschrijving Tweewielerwinkel van het Jaar 2020 van start

De inschrijving voor de verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar 2020 is van start. Deelname aan de verkiezing levert je bedrijf gegarandeerd veel gratis publiciteit op, leuke reacties en een boost in de omzet. Dus schrijf je in!

De zoektocht naar de mooiste, meest renderende, meest onderscheidende, meest innovatieve tweewielerzaak van Nederland en Vlaanderen wordt dit jaar alweer voor de 23e keer gehouden door vaktitel Tweewieler. Hoofdpartner van de verkiezing is de ANWB, partner is Juncker Bike Parts. De winnaar van de verkiezing wordt de opvolger van Jansen 2wielers uit Barneveld en mag zich een jaar lang Tweewielerwinkel van het Jaar noemen.

Voor winkels in Nederland en Vlaanderen

Aan de verkiezing kunnen – net als bij voorgaande edities – tweewielerwinkels deelnemen uit Nederland en Vlaanderen. Ze kunnen zichzelf aanmelden, maar ook worden voorgedragen door een leverancier, importeur of fabrikant.
Hoofdredacteur Harrie Hoitink van Tweewieler vertelt: “We zoeken een topper in de branche die gekozen heeft voor een bepaald concept. Maar het kan ook een winkel zijn die uitblinkt in service, winkelinrichting of klantenbinding. De winnaar vervult in elk geval een voorbeeldfunctie en inspireert andere tweewielerbedrijven.”

Het artikel gaat verder na de foto.

Jansen 2wielers veroverde in 2019 de titel Tweewielerwinkel van het Jaar. Wie gaat er in 2020 met de winst vandoor?

Inschrijven op tweewielerwinkelvanhetjaar.nl

Tweewielerwinkel van het Jaar 2019
Johan en Petra Roggeveld werden in 2019 de winnaars in de regio Noord.

Bedrijven die mee willen dingen of worden voorgedragen, vullen het inschrijfformulier in op de speciale verkiezingswebsite. Belangrijk is dat er een krachtige motivatie wordt gegeven: waarom zou jouw bedrijf Tweewielerwinkel van het Jaar moeten worden? Wat maakt jullie bedrijf anders dan anderen?
Inschrijven kan tot en met vrijdag 19 juni. Vervolgens gaat de deskundige vakjury aan de slag. Ze voert allereerst een zogenoemde deskcheck uit. Daarbij wordt op basis van de motivatie en de overige aangeleverde info bepaald welke winkels doorgaan naar het vervolgtraject van de verkiezing.

Genomineerden krijgen bezoek van mystery shopper

De winkels die door de vakjury zijn genomineerd voor de tweede ronde, leveren vervolgens extra (financiële) gegevens aan en krijgen bezoek van een mystery shopper. Op basis hiervan selecteert de jury vier regiowinnaars. Deze winkels krijgen bezoek van de vakjury, worden financieel geanalyseerd en online beoordeeld. Eén van de regiowinnaars wordt uiteindelijk op maandag 28 september tijdens de beurs Vélovak uitgeroepen tot winnaar van de verkiezing en mag zich een jaar lang Tweewielerwinkel van het Jaar noemen.

Lees verder na het kader.

Nieuw: Finale tijdens Vélovak

De bekendmaking van de winnaar van de verkiezing Tweewielerwinkel van het Jaar op maandag 28 september 2020 is voor het eerst op de beurs Vélovak in Gorinchem. “De keuze voor Vélovak als finalepodium is een heel bewuste”, vertelt Tweewieler-hoofdredacteur Harrie Hoitink. “We bedienen beide dezelfde doelgroep en willen ondernemers naar een hoger niveau tillen, opdat ze klaar zijn voor de belangrijke rol die de fiets en het tweewielerbedrijf op mobiliteitsgebied gaat vervullen.”
Mascha de Bruin Head of Event Vélovak vult aan: “We zijn erg verheugd en trots dat we de mooie verkiezing Tweewielerwinkel van het Jaar mogen verwelkomen op de tweewielervakbeurs van de Benelux, Vélovak. Het is fantastisch dat we de gehele branche steeds meer bij elkaar kunnen brengen als de hechte community die het is, daar past de uitreiking van een zeer gewaardeerde prijs als de Tweewielerwinkel van het Jaar perfect bij. Wij gaan alle noodzakelijke maatregelen treffen om Vélovak corona-proof te maken.”

Hoofdpartner

Partner