Accutester voorkomt vervelende discussie met de klant

Accutester voorkomt vervelende discussie met de klant
"Sinds we de accutester gebruiken hebben we geen discussies met onze klanten meer”, vertelt Bryan de Groot.

De accu is veruit het meest kwetsbare onderdeel van de e-bike. Het is ook het onderdeel waar je als dealer het meeste gezeur met je klanten over kunt krijgen. Met een accutester krijgen jij en je klant inzicht in de staat van de accu en voorkom je vervelende discussies die de relatie met je klant in de weg kunnen staan.

Als tweewielerspecialist is het essentieel dat je de klant goed kunt informeren over de status van de accu van zijn of haar e-bike: wanneer je de e-bike wilt inruilen en een reële waarde moet geven, maar zeker ook als er problemen zijn met de accu of de actieradius (sterk) terugloopt. Met een accutester breng je de staat van de accu heel gericht in kaart en straal je ook vakmanschap en betrouwbaarheid uit. Richting de klant kun je - met de uitdraai van de test in de hand - het probleem dat er met de accu is goed verduidelijken en een gericht advies geven. Duidelijkheid en geen discussies dus.

Accutest stimuleert verkoop gebruikte e-bikes

Ook bij de verkoop van gebruikte fietsen bewijst de accutester zijn waarde. Plak op de fiets het bonnetje met de laatste diagnose en de consument weet precies wat de capaciteit van de accu is en wat hij of zij dus koopt. Is de capaciteit naar het idee van de klant onvoldoende, dan kijkt hij of zij naar een andere fiets of gaat >>>

Lees het complete artikel in het nieuwste, gratis ONLINE MAGAZINE van Tweewieler

Harrie Hoitink

Harrie Hoitink

Hoofdredacteur Tweewieler