BLOG Bovag-voorzitter Maarten Akkers: 'Dag in, dag uit voor u aan de slag'

De coronamaatregelen hakken er ook in onze branche flink in. Uiteraard horen we geluiden van ondernemers die juist goede zaken draaien, omdat iedereen naar buiten wil en in beweging wil blijven. Maar de Coronamonitor van BOVAG laat onomstotelijk zien dat het gemiddelde omzetverlies bij BOVAG-leden richting de 50 procent gaat.
Maarten Akkers is voorzitter BOVAG Fietsbedrijven.

Juist omdat de omzet van tweewielerzaken sterk seizoensgebonden is – net zoals bijvoorbeeld bij caravanbedrijven en motordealers – heeft BOVAG zich in Den Haag al snel sterk gemaakt voor deze ondernemingen. In het financiële steunpakket van de overheid werd namelijk geen rekening gehouden met seizoensinvloeden en gold de gemiddelde omzet gedurende het voorgaande jaar als leidraad. Dat zou natuurlijk funest zijn geweest voor fietsenwinkels en vele andere BOVAG-leden.

Coronamonitor biedt waardevolle informatie

Onder andere door uw input voor de BOVAG Coronamonitor konden we heel snel schakelen en diverse bewindslieden en ministeries duidelijk maken dat er actie moest worden ondernomen. Gelukkig hebben we in Han ten Broeke een nieuwe algemeen BOVAG-voorzitter met het perfecte politieke netwerk om zulke knelpunten onder de aandacht te brengen. Mede door zijn inzet en úw input krijgen we samen dingen voor elkaar die anders wellicht onbesproken zouden blijven.

TOGS-regeling verruimd voor rijwielherstellers

Laten we ook niet vergeten dat BOVAG ook met succes heeft gepleit voor de verruiming van de zogenaamde TOGS-regeling naar de categorie rijwielherstellers. Tevens zijn er al gesprekken geweest met diverse fabrikanten over bijvoorbeeld hun beleid qua modeljaren. En daaruit komt naar voren dat er niet al teveel druk zal worden gezet op een modeljaar 2021. BOVAG houdt sowieso ook de vinger aan de pols bij de banken voor wat betreft de kredietverstrekking en zo zijn het bestuur en de werkorganisatie dag in, dag uit voor u aan de slag om ervoor te zorgen dat ondernemers deze crisis gaan overleven en er zo gezond mogelijk uitkomen. Letterlijk en figuurlijk. Pas goed op uzelf en uw naasten!