'Juist nu investeren we in talent'

Samen met zijn zwager nam Jeroen Jansen vorig jaar een fietswinkel over. Ondanks de coronacrisis denkt hij goed na over strategische personeelsplanning. Drie vragen aan Jeroen Jansen.
Delen:
Kevin, Jeroen en Juny (vlnr).

In de zomer van 2019 heb je een fietswinkel overgenomen. Op dit moment zitten we middenin de coronacrisis. Wat betekent dat voor de bedrijfsvoering?

“Een eigen fietswinkel was altijd al mijn droom. Samen met mijn zwager Juny kon ik die droom waarmaken. Hij is verantwoordelijk voor de werkplaats, ik richt mij voornamelijk op de verkoop. Ondanks de coronacrisis gaat het werk in de winkel en de werkplaats gewoon door. Daarom hebben we besloten om een nieuwe medewerker aan te nemen.”

Wie is Jeroen?

Naam: Jeroen Jansen
Leeftijd: 26
Bedrijf: Jansen Tweewielers Vianen
Opleiding: Eerste Fietstechnicus, diverse aanvullende trainingen, APK Keurmeester Licht

Waarom ben je juist nu bezig met strategische personeelsplanning?

“Nu en na de crisis blijven goed opgeleide vakmensen schaars. Kevin is jong en gemotiveerd om het vak te leren. Hij is erg leergierig. Hij kijkt in zijn vrije tijd op  Youtube hoe je versnellingen en remmen afstelt. Hij herinnert mij aan mijzelf toen ik jong was. We willen hem graag helpen om zijn talenten verder te ontwikkelen.”

Het is de eerste keer dat jullie iemand aannemen.  Hoe ondersteunen jullie Kevin met zijn ontwikkeling?

“Een jonge fietstechnicus begeleiden is nieuw voor ons. Adviseur werkgeverschap Henk Korporaal van OOMT heeft ons geholpen om de juiste opleiding voor Kevin te vinden. ”

Personeelsplanning

Heb je vragen over personeelsplanning? Of wil je zelf een opleidingsplan opstellen? OOMT helpt je op weg. Neem contact op met OOMT Servicedesk via 0800-0155 of mail naar servicedesk@oomt.nl

“In september begint Kevin aan de opleiding Tweede fietstechnicus en komt hij fulltime bij ons in dienst. Op advies van Henk ga ik zelf aan de slag met de leermeesteropleiding. Als Kevin naar school gaat, wil ik dat het bord ‘Erkend Leerbedrijf’ naast de voordeur hangt.”

Dit artikel is gesponsord door OOMT.