BLOG Bovag-voorzitter Maarten Akkers: 'Alle hens aan dek'

Wie had enkele weken geleden kunnen bedenken dat ons openbare leven door het coronavirus van het ene op het andere moment abrupt tot stilstand zou komen? En niet alleen hier, maar in heel Europa en zelfs een groot deel van de hele wereld?
Delen:
Maarten Akkers is voorzitter BOVAG Fietsbedrijven.

Daarmee staat ook het leven van elke ondernemer plotseling vrijwel compleet op z’n kop.
Onze volksgezondheid in gevaar, de economie die moet worden gestut: het lijkt wel alsof er halsoverkop een virtuele wereldoorlog uitbrak.
Een recessie ziet iedereen normaliter wel aankomen en dat gaat vaak heel geleidelijk. Als ondernemer kun je je daar in bepaalde mate nog tegen wapenen, maar deze vloedgolf was zo allesomvattend, daar valt niet tegenop te vechten.

Iedereen bijstaan die hulp en antwoorden nodig heeft

Bij BOVAG was het dan ook meteen alle hens aan dek om de belangen van de aangesloten bedrijven zo goed mogelijk te kunnen behartigen en natuurlijk om iedereen bij te staan die hulp en antwoorden nodig heeft. Antwoorden die we zelf vaak ook nog niet hadden, maar die we door de korte lijntjes met ministeries, uitvoeringsinstanties en andere belangenorganisaties wel snel konden krijgen. In de frontlinie wordt dagelijks en vaak zelfs nog vaker overleg gepleegd op alle niveaus om ervoor te zorgen dat de negatieve effecten voor ondernemers zo klein mogelijk zijn. Met de BOVAG Coronamonitor brengen we wekelijks in kaart hoe de vlag erbij hangt bij de leden en wat de knelpunten zijn.

We gaan met z’n allen een zware tijd tegemoet

Hoewel er ook positieve geluiden her en der klinken over bijvoorbeeld de (online) verkoop van e-bikes, lijkt het onontkoombaar dat we met z’n allen een zware tijd tegemoet gaan. BOVAG is in elk geval continu in nauw overleg met de leden, overheid en alle andere partijen in onze branche om zoveel als mogelijk ook weer vooruit te kunnen kijken. Bijvoorbeeld met de fabrikanten over nut en noodzaak van een 2021-collectie. Gelukkig vinden we daar in deze tijden al heel snel een luisterend oor. We zullen samen de schouders eronder moeten zetten om gezond uit deze situatie te kunnen komen en uw branchevereniging staat in elk geval voor u klaar!

Pas goed op elkaar en blijf gezond.