Innovatieve trapondersteuning voor meer fietsplezier en comfort

De 'Made in Germany' Pendix eDrive is een direct-drive trapondersteuningssysteem dat op vrijwel elke fiets gemonteerd kan worden. De ombouwset is een duurzame oplossing voor fietsliefhebbers die hun favoriete fiets nu kunnen blijven gebruiken als e-bike.

De Pendix eDrive bestaat uit een 50 Nm, 250 W middenmotor met krachtsensor en een 48 Volt lithium-ion accu met een capaciteit van 150 Wh, 300 Wh  of 500 Wh. De direct-drive motor levert trapondersteuning tot 25 km/uur volgens de geldende Europese normen.
De actieradius varieert van 25 km met een 150 Wh-accu, 45 tot 80 km met een 300 Wh-accu en van 70 tot 120 km met een 500 Wh-accu. Het totale gewicht van de Pendix eDrive, inclusief accu, is afhankelijk van de gekozen accucapaciteit slechts 5,4 kg, respectievelijk 6,5 kg en 6,7 kg.

Extra features: USB en accu-indicator met dimfunctie

De Pendix-accu is niet alleen de energiebron voor het hele systeem, het vervangt ook het display, dient als besturingssysteem en verrast de gebruiker met features zoals de USB-C interface, app connectiviteit, accu-indicator met dimfunctie en als tafellamp.

De kleur toont hoeveel energie er nog in de accu zit

De drie ondersteuningsstanden (ECO, SMART en SPORT) kunnen worden geselecteerd door de knop bovenop de accu te verdraaien. De led-verlichting rondom verandert van kleur; van groen naar geel, oranje en rood. De kleur is afhankelijk van de hoeveelheid resterende energie in de accu. Hierdoor wordt een display en allerlei kabels overbodig gemaakt. Door in de ECO-modus de aan-/uit-knop drie seconden ingedrukt te houden, dim je de lichtintensiteit. Door hetzelfde te doen in de SPORT-stand wordt de led-ring als tafellamp geactiveerd.

Gedetailleerde informatie via app

De USB-C interface kan worden gebruikt om telefoons op te laden, voor navigatie of fietsverlichting. De ‘Pendix.bike.PRO App’ is verkrijgbaar voor Apple en Android en geeft gedetailleerde informatie zoals snelheid, gemiddelde snelheid, afgelegde route, trapfrequentie, geselecteerde ondersteuningsstand en meer. De geïntegreerde navigatiefunctie maakt het eenvoudig om via de optimale route op je bestemming te komen. Pendix heeft nu ook een aparte app voor dealers die het mogelijk maakt om instellingen te wijzigen en systeeminformatie op te vragen bij storingen.
De accu is eenvoudig uit te nemen. Door de uitschuifbare stalen beugel kan eenvoudig een kettingslot gehaald worden om diefstal te voorkomen.

Pendix op Fiets- en Wandelbeurs

Op de Fiets- en Wandelbeurs kunnen geïnteresseerden de Pendix eDrive uitproberen op de stand van de Nederlandse distributeur Fiets Ombouwcentrum Nederland (FON, stand 2C40) en het systeem bekijken bij onder andere Santos (stand R7) en Bike4Travel (stand 2B47).

Dit artikel is gesponsord door Pendix.