BLOG Bovag-voorzitter Maarten Akkers: 'Energy boost'

BLOG Bovag-voorzitter Maarten Akkers: 'Energy boost'
Maarten Akkers is voorzitter BOVAG Fietsbedrijven.

Kort na de jaarwisseling vatten we de koe bij de horens voor een regelrechte 'energy boost'! Op maandag 20 januari zijn alle BOVAG-leden die zich bezighouden met tweewielers namelijk van harte welkom in Maarssen voor de BOVAG Branchedag.

De branchedag is deze keer dus niet alleen voor fietsverkopers en fietsenmakers, maar ook voor scooterdealers en motorfietsbedrijven. Immers, in veel fietsenwinkels worden tegenwoordig ook elektrisch ondersteunde tweewielers met een kentekenplaat verkocht. En de traditionele brom- en snorfietsen zien we natuurlijk al sinds jaar en dag in veel showrooms. Andersom verkopen veel motordealers ook brom- en snorscooters en wagen veel scooterbedrijven zich ook aan de verkoop van e-bikes, speed pedelecs en wellicht ook gewone fietsen. Alle reden dus om de koppen eens bij elkaar te steken, want iedereen heeft met dezelfde ontwikkelingen te maken en samen weten we meer dan alleen.

Huidige ontwikkelingen vragen om krachtig ondernemerschap

Nieuwe technologieën, elektrificatie, digitalisering, (branchevreemde) toetreders en veranderend klantgedrag vragen om krachtig ondernemerschap. Hoe vindt u als ondernemer de energie om aan de slag te gaan met deze veranderingen? BOVAG helpt u daar graag bij. In DeFabrique in Maarssen praten we u onder de noemer ‘Power Up!’ bij over de laatste ontwikkelingen, doet u ideeën op en krijgt u concrete handvatten om direct mee aan de slag te gaan, zoals u van BOVAG gewend bent.

Uiteraard praten we u ook bij over fietslease en accurevisie”

Uiteraard zijn er ook voldoende onderwerpen die specifiek voor de BOVAG-fietsbedrijven van belang zijn en daarom is onze eigen jaarvergadering een apart onderdeel van de Branchedag. Daarin praten we u helemaal bij over fietslease, accurevisie en brandveiligheid, onze occasionwebsite viaBOVAG.nl voor e-bikes en de aanpak om de instroom van fietstechnici te vergroten. U kunt vervolgens deelnemen aan interessante workshops over rendement en online sales, terwijl we in het plenaire deel informatie verstrekken over de veranderingen in de CAO per 2020, de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) en nog veel meer! En natuurlijk sluiten we af met een heerlijk diner.

Laat u inspireren op de branchedag

Wat mij betreft is er dus geen enkele reden om maandag 20 januari thuis te blijven. Kom naar DeFabrique in Maarssen en laat u inspireren. Aanmelden kan via het online ledenportaal van BOVAG: mijn.bovag.nl/powerup. Daar vindt u tevens het complete programma van de Branchedag. Graag tot in het nieuwe jaar en voor nu alvast fijne feestdagen gewenst!