Tweewieler
Tweewieler
Basil introduceert opvallende collectie tijdens Eurobike 2019

Basil introduceert opvallende collectie tijdens Eurobike 2019

Basil gaat verder met het verspreiden van fietsgeluk. Geïnspireerd door favoriete fietsmomenten, komt het merk wederom met een nieuwe collectie manden, tassen en accessoires. Ontwikkeld om het fietsen nog leuker, praktischer en veiliger te maken.

Basil introduceert opvallende collectie tijdens Eurobike 2019

Na eerdere introducties van 100% waterdichte tassen, het innovatieve MIK-systeem en Nordlicht Technology, komt Basil dit jaar met een nieuwe productgroep. Basil Cyclist rainwear, dé revolutionaire fietsregenkleding.

Met de 2020-collectie belooft Basil dan ook fietsgeluk, 365 dagen per jaar!

Basil Cyclist rainwear: I hope it’s going to rain today!

Ga jij ook wel eens niet fietsen omdat je er in je regenkleding uitziet als een vochtige krant in een natte plastic zak? Schaam jij je ook wanneer je volledig doorweekt op je bestemming aankomt?
We bewonderen de mensen die in de regen fietsen en we zijn jaloers op de mensen die dit doen en er ook nog eens goed uitzien. Wat is hun geheim? Niks superkrachten, goede regenkleding is de sleutel. Met de regenkleding van Basil hoef je je minder zorgen te maken over de weersvoorspelling en kun je je meer bezighouden met waar je naartoe gaat.
Daag, gevoel van een plastic zak. Hallo, 365 dagen per jaar regenkleding.

Basil Discovery 365. The road is yours

De natuur roept je! Op het strand. In de bossen. Aan de oevers van de rivier. Jouw fietstassen volgepakt met de uitrusting voor vandaag. The Basil Discovery tassen zijn jouw perfecte reismaatjes. De serie bestaat uit een enkele (9 liter) en een dubbele fietstas (18 liter). Compact en licht van gewicht. Voorzien van functionele details zoals elastische zijvakken en een karabijnhaak voor bijvoorbeeld een drinkfles.

Met de Discovery trek je er 365 dagen per jaar op uit. Ook wanneer het regent. Dankzij de regenhoes komt er geen druppel regen bij jouw spullen. The road is yours. Consumentenadviesprijs vanaf €39,99.

Be stylish. Basil Bohème

“Mam! Heb jij mijn favoriete teddybeer meegenomen?” In de Basil Bohème carry all bag is er ruimte voor Teddy de beer en véél meer. Met 18 liter is er voldoende plek voor al jullie spullen. Ja, van jou én van je kleine spruit! Je bent met een Bohème tas ook nog eens on-trend dankzij de nieuwe kleuren en prints.

Naast de enkele tas bestaat de serie ook uit een dubbele fietstas (35 liter), stuurtas (8 liter), een waterdichte zadelhoes en een dingdong fietsbel. En met de vier kleuren forest green, indigo blue, fig red en charcoal kun je heerlijk mixen en matchen. Hup daar gaan jullie, op weg naar jullie favoriete ijssalon of het heerlijke festivalletje om de hoek. Consumentenadviesprijs vanaf €11.49.

Mini size, maxi function. Basil frame and saddle bags

Size does matter. Wij hebben het over de nieuwe kleine tasjes van Basil. Dé oplossing om kleine bagage binnen handbereik te hebben. Neem bijvoorbeeld de Basil Sport Design triangel frametas M in het zwart. Voorzien van een hoofdcompartiment waarin je een fietsslot met gemak meeneemt. Of een fietspompje, dat je dankzij de elastische banden op de plek houdt.

Een reparatiesetje of mobiel meenemen? Bevestig dan een Basil Sport Design zadeltas M en top tube frametas dubbel M aan je zadel of frame. De laatstgenoemde tas heeft een touchable venster voor je smartphone. De frame- en zadeltasjes van Basil: klein van stuk, groots in functie! Consumentenadviesprijs vanaf €19,99.

Crate + MIK = GO!

Je kent ze vast en zeker, de Basil fietskratten. Stylish, stevig en functioneel. En nu met een vernieuwde bodem. Dankzij deze bodem is de krat ook geschikt voor het MIK-systeem. Met het MIK-systeem klik je de krat eenvoudig achterop je bagagedrager (en er ook weer af). Of op jouw voordrager! Onze voordragers L zijn nu namelijk voorzien van MIK-profielen, om jouw dagelijkse fietsritjes te vergemakkelijken. De kratten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Consumentenadviesprijs vanaf €15,99.

Basil Lesto baskets

Hoog en stevig. De Basil Lesto fietsmand biedt voldoende ruimte aan bijvoorbeeld een tas of meerdere boodschappen. En met de voorgemonteerde MIK adapterplaat bevestig je de mand eenvoudig in de breedterichting op jouw bagagedrager. Voorzien van een Soft grip hengsel en uitsparing voor het zadel. Ook verkrijgbaar in een reguliere variant, geschikt voor MIK- en Racktime adapterplaten (apart verkrijgbaar). Consumentenadviesprijs vanaf €19,99.

Basil Commuter Carrier

“Stel je eens voor dat je zorgeloos kunt forenzen op je e-bike, omdat je weet dat je spullen perfect op je fiets passen, ze schokbestendig worden vervoerd, jij goed zichtbaar bent en dat je fiets Smart(IoT) is verbonden.”

Dat is wat Basil in gedachten had, toen het samen met andere internationale experts op dit gebied: Spanninga, Tracefy, Massload en MIK, deze nieuwe en innovatieve bagagedrager ontwikkelde.

De bagagedrager is speciaal ontworpen voor, wereldwijd de snelst groeiende doelgroep: forenzen. Zij kiezen er bewust voor een fiets (vaak een design e-bike of een speed-pedelec uit het midden- of topsegment) aan te schaffen om te reizen van en naar hun werk.

De nieuwe Basil Commuter Carrier beschikt over talloze nieuwe innovaties waaronder:

  • Een nieuwe manier om je fietstas aan de bagagedrager te hangen: De Basil Shock Absorbing Tube (BSAT©) de verstelbare buis creëert bewegingsruimte voor je hielen de ophanging vermindert spanning en druk op de fietsaccessoires
  • Een geïntegreerd, goed zichtbaar achterlicht van Spanninga: met de baanbrekende Contour Lighting Technology (CLT ©), exclusief voor MIK
  • Afneembare MIK-zaklamp van Spanninga (optioneel)
  • Het snelst groeiende geïntegreerde systeem voor bagagedragers: MIK
  • MIK Smart Box voor Tracefy: de mogelijkheid om je fiets “smart” te maken door middel van het Tracefy IoT-systeem (optioneel)
  • Kwaliteit en productie gegarandeerd door de grootste bagagedrager producent: Massload

En dat is nog niet alles…

Het goede behouden en nóg meer moois maken. Dat was het idee. Naast nieuwe producten komt Basil daarom met een uitbreiding van bestaande series. Bijvoorbeeld…

  • Aan de collectie systemen wordt de Basil KF Ahead-stemholder Geschikt voor een bevestiging aan de Ahead óf stuurpen. Consumentenadviesprijs €17,99.
  • De Bremen KF voormand is nu ook verkrijgbaar in het zilver.
  • De Urban Dry serie is uitgebreid met dubbele fietstassen in de succesvolle charcoal melee kleur. Ook in een MIK-variant.
  • De Mada zadeltas heeft een redesign ondergaan.

Over Basil
Sinds de oprichting in 1976 heeft Basil zich ontwikkeld tot toonaangevende speler in fietsaccessoires. Er werken inmiddels 30 medewerkers. De onderneming, gevestigd in Ulft, verkoopt zijn fietsmanden en –tassen en -accessoires in meer dan 40 landen. In 2019 won Basil respectievelijk de Eurobike Award 2019 voor de Basil Commuter Carrier, alsook de Supplier Collaboration Eurobike 2019 Award van de Accell Group.

Dit artikel is gesponsord door Basil.