Helmpjes ook voor de kleintjes in een fietszitje

In een kinderfietszitje zit een kindje lekker dicht bij de ouder en dat geeft een veilig gevoel. Als ouder heb je controle over de bewegingen op de fiets. In een fietszitje met een goed omsluitende gesloten kuip met een 5-punts gordelsysteem zit een kind bovendien erg veilig. Toch is in het steeds drukker en sneller wordend verkeer een helm voor een kind in een kinderfietszitje raadzaam.  Daarom brengt Urban Iki als kinderfietszitjesfabrikant dit najaar een compact assortiment kinderhelmen op de markt.

In geval van een aanrijding of een valpartij is een van de ernstige letsels het letsel aan het hoofd. Een goede helm absorbeert een deel van de impact en helpt bij het voorkomen van ernstig hersenletsel. Voorwaarde is dan wel dat de gebruikte helm voldoet aan een aantal belangrijke kenmerken. De meest essentiële eisen aan een helm zijn vastgelegd in een Europese norm (EN1078). Voldoet een helm aan deze norm voor fiets- en skatehelmen en draagt deze het CE keurmerk, dan is dat de basis.

Pasvorm en comfort verhogen veiligheid

Maar er is meer. Zo verliest een helm met een slechte pasvorm veel van de beschermende waarde. Het goed en traploos kunnen verstellen van een helm is daarbij een belangrijk onderdeel. Alleen een goed af te stellen helm zorgt voor de perfecte pasvorm. Ook de gekozen productiemethode verhoogt de kwaliteit en ook de beschermende waarde van een helm. Kinderhelmen van het merk Urban Iki hebben een in-mold constructie waardoor ze lichtgewicht zijn en er een langdurig veilige verbinding tussen de harde buitenschaal en het schokabsorberend materiaal is. Stevige goed te bedienen sluitingen en draagcomfort door ventilatiegaten en zachte paddings in de helm en onder de kinband zorgen dat de helm voelt als een tweede huid.

Draagt een helm comfortabel, dan wordt het opzetten bij een kind geen strijd. En de meest veilige helm, is de helm die ook daadwerkelijk gedragen wordt. Ook als een kind dan op oudere leeftijd zelf gaat fietsen is een helm een meer vanzelfsprekende bescherming die makkelijk geaccepteerd wordt. Voor kinderen als kwetsbare groep in het verkeer een goede stap voorwaarts.

Licht verhoogd zichtbaarheid

Urban Iki kinderhelmen zijn qua vormgeving, design en kleur (Bincho Black en Shinju White) subtiel en worden aangeboden in twee maten. Een mini-helm met een maatvoering van 48-52 cm voor de allerkleinsten en een junior-helm met een maatvoering van 52-56 cm voor de kleuters. Extra aandacht is er voor de zichtbaarheid. Op de achterzijde van de helm is een eenvoudig te bedienen lichtje aangebracht. De keuze voor een ingetogen design heeft als achterliggende gedachte ook de verhoogde kans op acceptatie. In Nederland is er op het vlak van het dragen van een helm nog veel te winnen.

Compact assortiment

Door een compact assortiment helmen op te nemen in de schappresentatie van Urban Iki bij de kinderfietszitjes wordt in de winkel de link snel gelegd. De doelgroep van jonge ouders is met de juiste informatie en toelichting op het veilig en goed gebruik van een kinderhelm ontvankelijk voor het maken van de keuze voor het dragen van een helm. Het assortiment helmen van Urban Iki zal voor het eerst getoond worden op Eurobike 2019 en in het najaar 2019 komen de helmen beschikbaar.

Dit artikel is gesponsord door Urban Iki

Dit vind je misschien ook interessant