Bike Totaal Kemps kiest voor aantrekkelijke voorwaarden en benaderbaarheid ENRA

Bike Totaal Kemps viert in 2020 haar zestigjarig bestaan. De Bossche tweewielerzaak vertrouwt al vele jaren op ENRA als het om fietsverzekeringen gaat. En blijft dat voorlopig ook doen. “Mede door de gunstige premies bij de meest voorkomende postcodes van klanten sluiten we bij onze verkochte fietsen praktisch alleen nog maar bij dit bedrijf verzekeringen af”, zegt ondernemer Rick Kemps.
Rick Kemps van Bike Totaal Kemps

“De samenwerking met ENRA is uitstekend en dat komt mede doordat bij dit bedrijf persoonlijkheid altijd voorop staat. Er zijn al heel lang vaste aanspreekpunten en er is bijvoorbeeld een vaste groep voor schadeafhandeling en vragen over polissen. Je stuurt één mailtje of pleegt kort een telefoontje en je hebt meteen het antwoord dat je wilt hebben. Ze zijn goed bereikbaar en je kunt er prima afspraken mee maken”, zegt Kemps.

Provisie

Circa 25 jaar geleden, toen Kemps’ tweewielerzaak meeging in de structuur van Bike Totaal, stapte de winkel in hartje Den Bosch over naar ENRA. De gunstige provisie bij het afsluiten van verzekeringen maakte het voor Kemps interessant om vooral zaken te doen met deze partij. “Financiële voorwaarden zijn een zwaarwegende factor, al moet er zeker ook een klik zijn”, vertelt Kemps.

Het team van Bike Totaal Kemps

Regio aangeapst

Twee jaar geleden lanceerde ENRA een nieuw productassortiment en werd de regio-indeling aangepast en uitgebreid naar zeven regio’s.

“We zitten midden in Den Bosch en veel van onze klanten wonen daar. Voor hen gingen de premies omhoog. Om die reden zijn we op zoek gegaan naar een alternatief voor de klanten met ‘ongunstige’ postcodes. Toen het bedrijf na een paar maanden de indeling deels terugdraaide, zijn we weer naar hen teruggegaan.”

Diefstal en schade

Bij ongeveer 50 tot 60 procent van de fietsen die Bike Totaal Kemps verkoopt – veelal in het stads- en recreatieve segment – sluit het ook een verzekering voor diefstal en soms ook voor schade af. “We zijn een gevestigde naam en vinden advies belangrijk. We raden onze klanten altijd aan een kettingslot met sleutel te nemen – geen insteekketting. Zodoende zien we dat onze klanten prima gewapend zijn tegen diefstal”, legt Kemps uit.

Nooit onvoorziene hoge kosten

De Bossche winkel biedt als onderdeel van de Bike Totaal-formule tevens automatisch een verlengde garantiepolis aan klanten aan. Kemps: “Op iedere fiets zit standaard twee jaar fabrieksgarantie. Maar wij verlengen de garantie automatisch naar vijf jaar en willen op die manier onze klanten extra tegemoetkomen. Bij het afsluiten van een verzekering zeggen we altijd: u bent er zeker van dat u in de komende vijf jaar geen onvoorziene hoge onkosten maakt.”

Dit artikel is gesponsord door ENRA.