Ruim 43.000 bezoekers voor Bike MOTION en E-bike Xperience MET VIDEO

Ruim 43.000 bezoekers voor Bike MOTION en E-bike Xperience MET VIDEO
Bike MOTION Benelux en de E-bike Xperience trokken dit jaar in totaal ruim 43.000 bezoekers

Na de 41.376 bezoekers van 2018 begroette de organisatie van Bike MOTION Benelux, Fiets en Wandelbeurs en E-bike Xperience dit jaar ruim 43.000 fietsliefhebbers. Carnavalsoptochten, de wintersport en de start van het professionele wielerseizoen hielden de rem op verdere groei.

Colin Robaard, Brand Manager bij de Jaarbeurs, is tevreden met het resultaat: “We hebben onder één dak drie verschillende evenementen en doelgroepen samengebracht. Deze krachtenbundeling zorgde voor het grootste totaalaanbod op het gebied van fietsen. De innovaties en fietsen konden direct getest worden op de diverse testparcoursen voor racefietsen, mountainbikes en e-bikes. Hiermee zijn wij een belangrijke schakel in de weg die de consument bewandelt tijdens het aankoopproces.”

Bewonder hieronder de video die Tweewieler exclusief maakte over Bike MOTION en de E-bike Xperience. Het artikel gaat verder onder de foto.

Bike MOTION Benelux: prachtig MTB-parcours

Op Bike MOTION kon de sportieveling zich vergapen aan de nieuwste topmodellen uit de fietsindustrie. Talloze testritten werden gemaakt op een van de vele testfietsen en op het uitdagende (e-)mountainbike parcours. Dit MTB-parcours was voorzien van een echt bos, een rockgarden, north shore en zand- en grindstroken.
Primeurs waren er van POC met de nieuwste helmen de Ventral Air en Omne Air. Canyon toonde de nieuwe Inflite CF SL crosser. De gloednieuwe SRAM Red eTap AXS groepset was terug te vinden op fietsen van onder meer Canyon en Cervélo.
Er was niet alleen aandacht voor sportieve fietsen en mountainbikes, er waren ook diverse themapleinen ingericht, zoals een Exclusief plein met exclusieve merken en high-end fietsen, een Toertochtenplein, een Ambachtplein en een Urban plein. Veel belangstelling was er ook voor het Kwaremont Koerse Kaffee, waar bezoekers genoten van live koers en een heerlijk fietsbiertje.

E-bike Xperience: volop testgelegenheid

Uit de nieuwste verkoopcijfers van de RAI-vereniging blijkt dat de populariteit van e-bikes alleen maar toeneemt. De verkoop van e-bikes steeg in 2018 van 294.000 naar 409.400 exemplaren. Daarmee is vier op de tien verkochte fietsen inmiddels een elektrische fiets.
Tijdens E-bike Xperience kon de bezoeker op zoek naar de juiste e-bike. Meer dan 70 e-bikemerken stonden langs het twee kilometer lange indoor testparcours. Stadsfietsen, bakfietsen, speed pedelecs en sportieve varianten waren beschikbaar voor een proefrit. In het theater werd er geluisterd naar onafhankelijke experts uit de fietsindustrie. Zo kreeg de bezoeker hulp in het aankooptraject en vonden zij zo de perfecte e-bike.

2020: niet met carnaval

De 2020-editie van Bike MOTION Benelux en de E-bike Xperience staat gepland op vrijdag 28 februari, zaterdag 29 februari en zondag 1 maart. Dit is een week na de carnaval en in het laatste weekend van de voorjaarsvakantie.