Meer accu's in de winkel; heb ik een brandkast nodig?

Met de opkomst van e-bikes zijn er tegenwoordig ook steeds meer accu’s in de winkel. Tijdens het opladen, of soms zelfs spontaan, kunnen de accu’s ontbranden. De gevolgen hiervan zijn niet te overzien. Een brandkast kan de oplossing bieden en biedt veiligheid.

Er zitten veel voordelen aan een brandwerende kast, het zorgt voor een veilige opslag van nieuwe en gebruikte accu’s. Het beperkt een risico op uitslaande brand. Ook kan je als extra een distributiepaneel in de kast laten plaatsen. Zo kan je in de brandkast de accu’s gewoon opladen.

Brandvertragend

Een brandkast zorgt ervoor dat het langer duurt voordat een brand uitbreekt. Het hangt er natuurlijk wel vanaf welke brandkast je in de winkel of werkplaats hebt staan. De brandkast kan de brand van buiten naar binnen 90 minuten vertragen en de brandvertraging van binnen naar buiten is 60 minuten.

Hoe zit het met de verzekering?

Bij de verzekering wordt ook geconstateerd dat accu’s een groter risico vormen. Veilige opslag van accu’s is hierbij een belangrijke factor. Er is momenteel nog geen regelgeving voor de brandkasten, maar dit wordt door de verzekering wel erg op prijs gesteld wanneer een rijwielspeciaalzaak brandkasten in de winkel of werkplaats heeft staan.

Heb ik een brandkast nodig?

Wanneer heb je een brandkast nodig? De brandkasten zijn specifiek ontwikkeld voor rijwielspeciaalzaken die veel elektrische fietsen in de winkel hebben staan. Dit kunnen natuurlijk ook fietsverhuurbedrijven zijn, of andere bedrijven die meerdere fietsen tot hun beschikking hebben voor medewerkers of gasten.

Verschillende veiligheidsklassen

De brandkasten die verkrijgbaar zijn bij Juncker Bike Parts, zijn beschikbaar in verschillende veiligheidsklassen. Zo kan jij zelf bepalen welke veiligheidsklasse bij jou in de winkel past.

+ Veiligheidsklasse 1

Deze veiligheidsklasse heeft drie zwaarlastroosters met een draagvermogen van 180 kg verdeelde last, per niveau.

++ Veiligheidsklasse 2

Deze veiligheidsklasse biedt hetzelfde als veiligheidsklasse 1, maar hier zit nog een droogaerosol blussysteem bij in. Dit blussysteem wordt geactiveerd dankzij een temperatuurdetectie.

+++ Veiligheidsklasse 3

Met een brandkast van veiligheidsklasse 3 ben je bij een brand ook voorzien van een droogaerosol blussysteem, net zoals bij veiligheidsklasse 2. Deze wordt geactiveerd dankzij een rookdetector. Er gaat een brandalarm af, wat een geluidssignaal en een lichtsignaal afgeeft. Daarnaast wordt er automatisch en draadloos een melding gemaakt aan derden, bijvoorbeeld aan een alarmcentrale.

Veilige fietswinkel

Met een brandkast in de winkel zorg je voor veiligheid op de werkvloer, voor zowel medewerkers als klanten. Door brandkasten aan te schaffen, creëer je een veilige omgeving. In de winkel heb je nu een veilige plek om de accu’s op te bergen.

Bij Juncker Bike Parts zijn er verschillende brandkasten beschikbaar die zorgen dat de accu’s in jouw winkel veilig liggen. Zo kan jij met een gerust hart de klanten helpen en in de avond de winkel veilig verlaten.

Kijk voor meer informatie op de website Juncker.nl of neem contact op met je accountmanager.

Deze tekst is gesponsord door Juncker Bike Parts.