Klever speed pedelec B Speed Plus: comfortabel en extreem krachtig

Klever speed pedelec B Speed Plus: comfortabel en extreem krachtig

Ultra comfortabele zitpositie, lage instap, stabiele, krachtige motor: De Klever B Speed Plus is een ingetogen speed pedelec. Ontspannen en comfortabel, maar extreem krachtig.

Zou dat een speed pedelec zijn? De eerste reacties van de testrijders van het 2019 model van de B Speed Plus zijn in het begin nog wat terughoudend. De kleinere Schwalbe Big Ben banden hebben een diameter van 24 centimeter. Maar met zijn unieke frame, lage instap en zeer rechte zitpositie en stuur, oogt de B Speed Plus zeer comfortabel. Deze indruk wordt bevestigd wanneer je op het brede zadel neerzakt. Maar dat gevoel maakt plaats voor iets anders wanneer je voor de eerste keer trapt.

Met 600 watt vooruit

In het achterwiel zit Klevers zelf ontworpen 600 watt-motor. En hoewel de motor erg stil en soepel is, heeft deze vooral ook enorm veel power. De motor heeft drie ondersteuningsniveaus. Met het eerste ondersteuningsniveau is het behalen van een snelheid van meer dan 40 km/u een uitdaging, maar eenmaal op deze snelheid, is deze met gemak vol te houden op het spaarzame eerste ondersteuningsniveau. Vanaf het tweede ondersteuningsniveau schiet de speed pedelec echter met een gemiddelde inspanning zo snel en probleemloos naar een snelheid waarmee je met gemak met het stadsverkeer meekomt. Buiten de bebouwde kom gaat de B Speed Plus moeiteloos naar snelheden boven de 40 km/u. Met de 570 Wh-batterij heb je een bereik van 40 kilometer op de krachtigste ondersteuning. Hierdoor is de B Speed Plus niet alleen geschikt voor in de stad, maar kan je er woon-/werkverkeer mee doen.

Lager zwaartepunt

De kleinere wielen, de motor in het achterwiel en de laag liggende accu zorgen voor een laag zwaartepunt. Dit ziet er prima uit en deze eigenschappen maken de B Speed Plus een verrassend behendige en wendbare fiets. Ook zorgt dit lage zwaartepunt ervoor dat het in de rij-sensatie nauwelijks merkbaar is dat de fiets 30 kg weegt.

En hoewel het niet aan te raden is om met één hand de B Speed Plus te besturen, rijdt deze met twee handen aan het stuur erg soepel en probleemloos rechtdoor. De hydraulische Magura-schijfremmen kunnen goed gedoseerd worden en zijn voor een speed pedelec krachtig genoeg.

Kymco

Als dochteronderneming van Kymco die meer dan 50 jaar ervaring in de scooter- en motorindustrie heeft, staat bij Klever net als bij Kymco de betrouwbaarheid centraal. Dat vertaalt zich in het feit dat Klever de consumenten voorziet van de beste producten en de volledige ondersteuning om de beste rijervaring te bieden.

Tot slot

De Klever B Speed Plus is een fantastische stadsfiets. Maar is door het grote bereik zeker geschikt voor andere doeleinden, zoals het afleggen van woon-/werkverkeer. De zeer goede mix van power, bereik, comfort en het unieke design, maken de B Speed Plus daarom een weldoordacht alternatief voor de tweede auto.

Dit artikel is gesponsord door Klever Mobility