Pendix eDrive - high-performance e-bike systeem voor elke fiets

Pendix eDrive - high-performance e-bike systeem voor elke fiets

Pendix eDrive: een trapondersteuningssysteem met een 'Made in Germany'-kwaliteit dat een geweldig alternatief is voor gewone e-bikes. De ombouwset valt op door de eenvoudige en intuïtieve bediening. Drie ondersteuningsstanden Eco, Smart en Sport ondersteunen de fietser tijdens dagelijkse ritten naar het werk, de supermarkt of tijdens lange fietstochten in het weekend. De direct-Drive motor, zonder inwendige tandwielen, garanderen een geluidloze en zeer natuurlijke fietsbeleving zonder trapweerstand, zelfs met uitgeschakelde accu. De Pendix eDrive is volledig onderhoudsvrij en bestand tegen alle weersomstandigheden dankzij de water- en stofbestendigheid.

De Pendix eDrive is een trapkracht gestuurd systeem en kan op elke fiets met een BSA bottom bracket van 68 tot 73 mm worden gemonteerd. De montage is eenvoudig en snel. Tevens is de eDrive compatibel met elk rem- en schakelsysteem. Daarnaast is het ook uitermate geschikt voor bakfietsen, ligfietsen, tandems, etc. Maar ook de vertrouwde tweewieler kan eenvoudig worden voorzien van de eDrive, in plaats van de aanschaf van een dure nieuwe e-bike.

Nieuwe mogelijkheden en kansen voor dealers

De eDrive biedt voor elke bikeshop nieuwe kansen om omzet te genereren. Het e-drive systeem biedt bestaande klanten aantrekkelijke mogelijkheden om hun geliefde fiets te voorzien van trapondersteuning. Maar ook kunnen niet-elektrische fietsen uit het assortiment direct worden voorzien van trapondersteuning en worden verkocht als volledige e-bike. Het grote voordeel is dat klanten de fiets van hun dromen kunnen kiezen, of een fiets met een grote framemaat en meteen de eDrive kunnen laten toevoegen.

Pendix ondersteunt haar partners het hele jaar door met high-level service, technische ondersteuning, levering uit lokale voorraad, geen minimale afname volumes en geen contracten.

Techniek Pendix eDrive

De Pendix eDrive bestaat uit een 50Nm, 250 Watt middenmotor met krachtsensor en een 48 Volt lithium-ion accu met een capaciteit van 300 Watt-uur of 500 Watt-uur. De Direct Drive motor levert trapondersteuning tot 25 km/uur volgens de geldende Europese normen. The actieradius varieert van 45 tot 105 km met een 300 Watt-uur accu en van 70 tot 160 km met een 500 Watt-uur accu. Het totale gewicht van de Pendix eDrive, inclusief accu, is maar 6,5 kg en draagt bij aan de stabiliteit van de fiets doordat motor en accu op het laagste punt van het frame gemonteerd kunnen worden. De consumentenprijs van een Pendix eDrive met 300 Watt-uur accu kost € 1.490,- en met een 500 Watt-uur accu € 1.690,- en is verkrijgbaar via Fiets Ombouwcentrum Nederland, de Nederlandse importeur en distributeur voor producten van Pendix GmbH. Voor meer informatie: www.pendix.nl