Handhaving en toezicht met emco scooters

Handhaving en toezicht met emco scooters

In het kader van hun "groene voorbeeldfunctie" kiezen steeds meer gemeenten voor de inzet van "duurzame" vervoermiddelen, die hun ambtenaren en bijvoorbeeld de medewerkers van "Toezicht en Handhaving" als dienstvoertuig kunnen gebruiken om korte afstanden te overbruggen.

Sponsored content door Emco Benelux

De emco scooters zijn stil, duurzaam en gunstig in onderhoud- en brandstofkosten. Voor de mensen van “Toezicht en Handhaving” is het ook noodzakelijk dat zij snel en wendbaar zijn in de drukke en soms smalle straten van de steden, zodat ze snel op elke nieuwe situatie kunnen reageren. Daarom is een elektrische scooter in zo’n geval veel effectiever als een auto of een benzinescooter, die veel meer lawaai maakt. En met een actieradius tot wel 130 km is de emco e-scooter met twee accu’s uitermate geschikt voor het werk van “Toezicht en Handhaving”. Natuurlijk is een goede dealer hierbij belangrijk, omdat de mobiliteit gewaarborgd moet worden. Hieronder leest u enkele ervaringen van dealers die de emco e-scooters aan verschillende gemeenten verkocht hebben en daarbij ook het onderhoud verzorgen.

“Pijnappel Scoot” in Apeldoorn: heeft vier emco NOVANTIC’s geleverd voor het team van “Toezicht en Handhaving openbare ruimte”, kortweg Thor genoemd in de gemeente Apeldoorn. Zij rijden intussen al ruim vier jaar rond en zijn zeer tevreden over deze elektrische scooters en de service van “Pijnappel Scoot”. Zij kunnen met snelheid en flexibiliteit veel beter actie ondernemen. Daarnaast is de stille motor ook essentieel, want zo kunnen ze een verdachte situatie beter benaderen en zich snel verplaatsen in de soms smalle straten en straatjes in de stad. En natuurlijk is het rijden op een elektrische scooter ook gewoon leuk. Heerlijk in de buitenlucht en schoon!
Rep 26 in Gouda leverde vier jaar geleden vier emco NOVI’s aan de gemeente Gouda voor de afdeling Stadstoezicht. De scooters worden dagelijks gebruikt, vooral voor korte ritten. De Gemeente Gouda laat de scooters netjes door “ Rep 26” onderhouden en is zeer tevreden. Recent zijn de accu’s vervangen, zodat de actieradius weer vergroot is. Daarom ook hier enthousiaste reacties van de gebruikers: “Het is gewoon heerlijk om op de elektrische scooter door Gouda te rijden. En door de fluisterstille scooter ben je altijd goed aanspreekbaar voor de “Gouwenaren” en bovendien kunnen wij hen ook makkelijk aanspreken, wat zeker ook belangrijk is bij het toezicht houden”.
EVC Heemskerk is één van de dealers van het eerste uur en nog altijd zeer enthousiast. Al ruim zes jaar rijdt het team “Handhaving” van de gemeente Heemskerk op twee NOVI’s en zij gebruiken ook nog steeds dezelfde accu’s, naar volle tevredenheid. Harry Butter: “Het prijsverschil t.o.v. de brandstof scooter en afschrijving van de accu kun je compenseren met lagere brandstofkosten (factor 10) en minimale onderhoudskosten.” Kortom: een elektrische scooter is zeker rendabel en het bevestigt het “duurzame imago” van een gemeente.
De firma Zoevers in Lent heeft emco scooters geleverd aan de gemeenten Nijmegen, Overbetuwe en Beuningen. Deze worden gebruikt als poolscooters voor de ambtenaren bij hun dienstreizen binnen de gemeentegrenzen. Stan Evers van Zoevers vertelt verder: “Toezichthouders van de Gemeente Nijmegen hebben inmiddels ook een emco NOVI getest en we wachten nu op hun beslissing of ze daadwerkelijk voor de fluisterstille, wendbare NOVI zullen kiezen”.

Meer weten na al deze positieve reacties? Neem contact met ons op via e-scooter@benelux.emco.de of check onze website: www.emco-scooters.com, voor een dealer in uw omgeving, die u alle informatie kan geven en waar u zelf een proefrit kunt maken.