artikel

SKS Germany: bijna honderd jaar innovatiedrang

Winkel 445

In 2021 bestaat SKS Germany honderd jaar. “Zo’n mijlpaal bereik je niet vanzelf. Om te groeien als merk, moet je continu kwaliteit leveren. Dat doen we al sinds 1921. Maar minstens zo belangrijk is innoveren. Blijven nadenken over betere oplossingen voor plezierig fietsen. Ons bedrijf zet met name daar, nog versterkt op in”, aldus Frederik Reichert, exportmanager van SKS Germany.

SKS Germany: bijna honderd jaar innovatiedrang

Enkele actuele innovaties van het bedrijf zetten we in de spotlights:

Het nieuwe pompen

SKS Germany is groot geworden met fietspompen en wist daarin steeds te vernieuwen. Meest actuele pompinnovatie is de AIRSTEP, die pompen comfortabeler maakt dan ooit, zeker voor mensen met wat minder spierkracht. Je pompt met de voet en dankzij een nieuwe techniek gaat dat heel licht tot aan de laatste slag (7 bar/102 PSI). Na gebruik integreert de slang en hang je de pomp ruimtebesparend aan de muur. Adviesprijs: 59,99 euro, leverbaar vanaf januari 2019.

De luchtbidon

Een andere pompinnovatie is de RIDEAIR, ook wel de luchtbidon genoemd. Je vult de bidon thuis met je fietspomp tot maximaal 16 bar/230 PSI en benut deze ‘perslucht’ onderweg met een druk op de knop. Na gebruik vul je hem thuis weer voor een volgende tocht. In de RIDEAIR LOCK zit ook een cijferkabelslot tegen gelegenheidsdieven. Adviesprijs: 59,99 euro, de LOCK maakt de pomp slechts een tientje duurder.

Exact op de juiste bandenspanning

Nieuw is ook de AIRCHECKER, een digitale bandendrukmeter die bandenspanning tot op een tiende nauwkeurig weergeeft. Bijzonder is dat je de bandenspanning kunt verminderen en toch steeds de afnemende bandendruk afleest. Ideaal voor sportieve fietsers, maar ook voor e-bikers. Adviesprijs: 24,99 euro.

Intelligente smartphonehouder

Vanaf maart 2019 is COMPIT leverbaar, een innovatieve smartphonehouder met de mogelijkheid van (draadloze) powerbank en NFC-chip. Je mobieltje wordt dan automatisch een ‘virtuele cockpit’, met de gratis SKS MYBIKE-app. De accu kan gelijktijdig stroom laden en leveren. Integratie mogelijk bij de elektrische fietsen/ mountainbikes met de Bosch-displays Intuvia of Nyon.

Hightech spatbescherming

SKS Germany is voorloper in het verwerken van hoogwaardige kunststof, bijvoorbeeld in spatborden. Vanaf maart 2019 is er de SPEEDROCKER, een spatbord voor gravelbikes, cyclocrossers en racefietsen met bredere banden. Het spatbord is zeer stabiel en biedt een uitzonderlijk hoge spatbescherming dankzij de dubbele spoilerfunctie vóór, telescoopfunctie achter en variabele breedte. Adviesprijs voor set: 49,99 euro.

Extreem sterk en buigzaam

Een andere spatbordinnovatie is BLUEMELS 75 U, geschikt voor een bandbreedte tot 65 millimeter. In de matte kunststof zijn aluminium strips verwerkt die de spatborden extreem sterk en buigzaam maken. Adviesprijs voor set: 44,99 euro.

Magische magneetkracht

MONKEYLINK bevestigt spatborden en verlichting met magneetkracht aan het frame en ‘connect’ bij elektrische mountainbikes automatisch met de fietsdisplay en fietsaccu.

SKS Germany verbindt innovatie standaard aan een fabrieksgarantie van vijf jaar.

Dit artikel is gesponsord door SKS Germany. 

Lees ook: SKS Germany maakt dealers sterker met ‘made in Germany’ fietsaccessoires

 

 

Foto's

Reageer op dit artikel