Boek met balhoofdplaatjes belicht historie fietsmerken

Boek met balhoofdplaatjes belicht historie fietsmerken

Jos van der Horst heeft een boek uitgegeven waarin hij aan de hand van zijn collectie balhoofdplaatjes een beeld geeft van de historie van fietsmerken. Het boek is twee jaar geleden op de markt gekomen en inmiddels heeft Jos er al veel verkocht. Hij wil het boek graag aanbieden aan de lezers van Tweewieler: "Het boek is interessant voor iedereen die belangstelling heeft in de historie van rijwielmerken en aanverwante zaken."

Jos van der Horst werkte 40 jaar als leerkracht, waarvan de laatste 35 jaar als leraar Fietstechniek in Amersfoort. Hij is ook lid van de historische rijwielvereniging De Oude Fiets. “De afgelopen 40 jaar heb ik balhoofdplaatjes verzameld. Als afronding van mijn collectie besloot ik dit boek te schrijven.” De verzameling van Jos van der Horst bestaat uit ruim 6.000 plaatje van over de hele wereld. Het boek heeft 180 bladzijden, waarin zo’n 600 balhoofdplaatjes staan afgebeeld aangevuld met een flink aantal mooie rijwielposters. Alles professioneel en in kleur gefotografeerd.

Bestellen boek

Het boek is thematisch van opzet en verdeeld in 40 thema’s: “Alle belangrijke rijwiellanden komen erin voor en de connectie tussen rijwielfabrikanten en de fabrikanten van automobielen, motoren, wapens en naaimachines wordt behandeld. Ook veel wielrenners die na afloop van hun carrière zijn begonnen met rijwielfabricage komen uitvoerig aan bod. Veel fietsenmakers uit mijn omgeving heb ik al blij kunnen maken met mijn boek en het zou leuk zijn dit wat verder over Nederland uit te breiden.” Bestellen kan via de e-mail van Jos. Prijs van het boek is 32,50 euro bij afhalen, met verpakken en verzenden komt daar 6 euro bij.

Hedwig Berendsen

Hedwig Berendsen

Senior redacteur Tweewieler