Fietsstoeltjes: de meestgestelde vragen (en antwoorden van Qibbel)

Fietsstoeltjes: de meestgestelde vragen (en antwoorden van Qibbel)
Wat zijn de meestgestelde vragen over fietsstoeltjes?

Fietsstoeltjes. Profiteer als tweewielerspecialist van de stijgende vraag naar comfortabel en veilig vervoer van kinderen op de fiets. Wat zijn de meestgestelde vragen over deze fietsstoeltjes die bij specialist Qibbel binnenkomen? Ontdek ze in dit artikel (en fris gelijk je verkoopverhaal op).

Fietsstoeltjes bieden ouders en verzorgers flink wat voordelen voor het vervoer van hun kinderen op de fiets. Met hun onderscheidende fietsstoeltjes biedt Qibbel producten die comfortabel, gemakkelijk te gebruiken en betaalbaar zijn. Welke vragen stellen de klanten vaak over fietsstoeltjes in een tweewielerzaak? Heb jij dan een goed, inhoudelijk antwoord paraat? Een paar antwoorden op een rij:

Hoe veilig is het vervoer van een kind met een fietsstoeltje?

De Qibbel-fietsstoeltjes zijn ontworpen met de veiligheid van kinderen op de eerste plaats. Ze zijn uitgerust met vijfpuntsgordels en schokabsorberende materialen. Naast het feit dat het merk zelf hun fietsstoeltjes uitvoerig test, voldoen deze ook aan strenge Europese veiligheidseisen. Dat geeft geruststelling.

Welk comfort bieden de fietsstoeltjes aan kinderen? Waar let je op?

De fietsstoeltjes zijn gemaakt met comfortabele materialen, zoals het ventilerende en slijtvaste mesh-materiaal bij de Air voor- en achterzitjes. Dit lichtgewicht materiaal biedt veel comfort tijdens het fietsen. Bovendien is het zitje snel droog na regen en aangenaam bij warm weer.

Het kinderzitje droogt snel na een regenbui.
Het kinderzitje droogt snel na een regenbui.

Hoe lang kan een kind met een fietsstoeltje doen?

De Qibbel-zitjes zijn ruim en bieden daarmee voldoende bewegingsvrijheid. Let op het gewicht van het kind.

  • Het Air-voorzitje is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 9 maanden tot maximaal 15 kg., het achterzitje tot maximaal 22 kg.
  • De 6+ Junior is geschikt voor oudere kinderen vanaf 5 à 6 jaar tot maximaal 35 kg.

Het gordelsysteem en de voetsteunen zijn verstelbaar. Omdat de schouderhoogte van het kind verschilt, past het gordelsysteem bij het Air achterzitje zich automatisch aan. Zo passen de zitjes perfect bij ieder opgroeiend kind.

Kan ik snel het kinderzitje plaatsen en verwijderen?

De fietsstoeltjes van Qibbel zijn de lichtste fietsstoeltjes van Nederland. Zo weegt het Air-achterzitje slechts 2,5 kilo en is daardoor makkelijk te vervoeren. De zitjes worden gebruiksklaar geleverd: de zitjes passen op vrijwel alle typen fietsen. Daarnaast zijn ze eenvoudig erop te zetten en te verwijderen, zonder dat hier gereedschap voor nodig is.

  • Het Air-voorzitje kan gemonteerd worden op een standaard stuurpen of ahead. Hiervoor monteer je eerst de bevestigingsklem en vervolgens kan je het zitje eenvoudig in- en uitklikken.
  • Het Air-achterzitje kan zonder gereedschap op de bagagedrager worden geklemd. Aan de zijkant van het zitje bevindt zich hiervoor een draaiknop, uiteraard met een kinderbeveiliging.
  • De 6+ Junior kan net als het Air-achterzitje eenvoudig met een draaiknop op de bagagedrager worden geklemd en is makkelijk over te zetten op een andere fiets.

Hoe plaats ik het fietsstoeltje- ik heb geen bagagedrager?

Voor fietsen zonder bagagedrager kan framebevestiging gebruikt worden. Alle typen fietsstoeltjes kunnen eenvoudig overgezet worden op een tweede fiets.

De zitjes passen op vrijwel alle typen fietsen.
De zitjes passen op vrijwel alle typen fietsen.

Hoeveel tijd ben ik kwijt aan het onderhoud?

Fietsstoeltjes van Qibbel zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen de dagelijkse slijtage van het gebruik en weersinvloeden. Verkleuren door weersinvloeden gebeurt niet, omdat het materiaal uv-bestendig is. De fietszitjes zijn eenvoudig schoon te maken met een zeepoplossing. Overigens geeft Widek twee jaar garantie op fabricage en/of materiaalfouten.

Hoe milieuvriendelijk zijn Qibbel-fietsstoeltjes eigenlijk?

Qibbel wordt bij Widek in Nederland gemaakt, waardoor weinig transportkilometers gemaakt worden. Hierdoor kan Widek de kwaliteit optimaal waarborgen en snel inspelen op ontwikkelingen. De meeste onderdelen kunnen snel vervangen worden.

Dealers profiteren van extra verkoopkansen en ondersteuning

Met Qibbel kunnen tweewielerwinkels fietsstoeltjes met een optimale prijs-kwaliteitverhouding bieden. Daarbij zijn ook de bijbehorende accessoires interessant om bij te verkopen. Zo kunnen alle fietsstoeltjes op slot gezet worden met een cijferslot dat los verkrijgbaar is. Bij het Air-voorzitje beschermt een bijpassend windscherm een kind tegen storm, regen en felle zon. Op het windscherm kan een leuk speelstuur met toeter en dierennavigatie worden gemonteerd.

Dit artikel is gesponsord door Widek/Qibbel.