300 exposanten en dubbel zoveel merken op 15e editie Velofollies

300 exposanten en dubbel zoveel merken op 15e editie Velofollies
Drukte op Velofollies 2020.

De fietsliefhebber heeft lang 'op zijn honger moeten zitten' maar na twee jaar afwezigheid is Velofollies eindelijk terug, en wel op 20, 21 en 22 januari 2023 in Kortrijk Xpo. Deze 15e editie van deze hoogmis voor de fiets belooft alvast een topeditie te worden. Velofollies presenteert opnieuw een full house met meer dan 300 exposanten en dubbel zoveel merken.

Beurzen en events zijn duidelijk terug van weggeweest. Net als de laatste editie van Velofollies in 2020 mag de komende editie opnieuw rekenen op een aanwezigheid van de volledige fietsmarkt. Je kunt er een compleet aanbod verwachten, van racefietsen en mountainbikes tot trekkingfietsen, hybridefietsen, stadsfietsen, e-bikes, retrobikes en gravelbikes. Het totale aanbod van merken en exposanten vind je op Velofollies.be.

Gravelbikes domineren

De explosie van diverse gravelmodellen, van snelle gravelfietsen tot backpackers, is tekenend voor het 'back to nature'-gevoel ontstaan door de drang naar buitenactiviteiten tijdens de voorbij Covid-periode. Gravelbikes zijn duidelijk een volwaardige fietscategorie geworden met eigen onderdelen en accessoires zoals specifieke gravelsturen, maar ook gravelkledij, -schoenen, -helmen, -zadels, -wielen en een veelheid aan type gravelbanden. Met zijn schijfremmen en bredere banden is dit de ideale bike voor zowel woon-werkverkeer, off-road tochten en zelfs fietsvakanties. Kom het ontdekken op Velofollies.

Velofollies vindt plaats op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 januari, van 10 tot 18 uur.
Velofollies vindt plaats op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 januari, van 10 tot 18 uur.

(Sportieve) e-bikes zetten opmars verder

De e-bike markt is de laatste jaren een enorm diverse markt geworden: vouwfietsen, stadsbikes, cargobikes. Maar ook e-sportfietsen zoals de e-mountainbike en de e-racefiets winnen duidelijk aan belang. Hiermee sneuvelt het sportieve e-taboe.

De aantrekkelijkheid van de e-bikes komt uiteraard door de toenemende actieradius van de huidige generatie batterijen, maar e-bikes hebben ook een mooiere look meegekregen en zijn functioneler en vooral lichter geworden, wat hun aantrekkelijkheid nog vergroot.

Randprogramma met Tom Boonen en Óscar Freire

Velofollies mag traditioneel rekenen op de aanwezigheid van toppers en ex-renners uit het wielermilieu. Dit is dit jaar niet anders. Niemand minder dan Óscar Freire, Tom Boonen, Patrick Lefevere en Sven Nys zijn aanwezig voor een interview of meet & greet, op het centrale podium, bij één van de exposanten of aan de Vive-le-Velo tafel van Karl Vannieuwkerke die voor de gelegenheid verhuist naar Velofollies.

Naast deze boeiende gesprekken kan je op Velofollies tenslotte ook jouw kennis aanscherpen rond fietsen op rollen, fietsklachten, voeding en 'marginal gains' in het wielrennen. En uiteraard nagenieten in het Kwaremont Café, dat voor de gelegenheid in een ander jasje steekt. Het volledige overzicht van randactiviteiten vind je hier.

Praktische informatie

Velofollies vindt plaats op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 januari, van 10 tot 18 uur, met een avondopening op vrijdag tot 21 uur. Tickets kosten 13€ in online voorverkoop voor volwassenen en 9 € online voor kinderen ouder dan 6 jaar. Kinderen jonger dan 6 komen er gratis in. Tickets kunnen besteld worden op www.velofollies.be.

Dit artikel is gesponsord door Velofollies.