GripGrab lanceert waterdichte gravel overschoenen

GripGrab lanceert waterdichte gravel overschoenen

GripGrab lanceert de nieuwe Explorer Waterproof Gravel Shoe Covers. De missie voor de Explorer was om een paar veelzijdige overschoenen te maken die speciaal zijn ontworpen voor gravel rijden in koude en natte omstandigheden.

Om dit voor elkaar te krijgen is voor de schoenovertrekken gebruik gemaakt van een geavanceerde waterdichte membraantechnologie.

Drielaagse waterdichte constructie

De drielaagse samenstelling bestaat uit een isolerende gebreide binnenlaag, een volledig waterdicht membraan en een robuuste gebreide buitenlaag. De materiaalkeuze combineert volledig waterdichte functionaliteit met een moderne kijk op een retro design. De elastische stof zorgt voor een nauwsluitend profiel, terwijl de ritsloze manchet irritatie vermindert en de levensduur van het product verlengt in vergelijking met standaard ritsontwerpen.

Versterking van de veiligheidsneus

De 'toe caps' op de Explorer beschermen de voorkant van de overschoenen tegen slijtage en schokken. De neuzen zijn de sleutel tot de verbeterde duurzaamheid van het specifieke ontwerp. Gemaakt van spuitgegoten TPU, beschermen ze delen van de schoenovertrekken die herhaaldelijk worden blootgesteld aan schuren tijdens ritten en bij het op- en afstappen van de fiets.

De TPU slijtageplekken aan de onderkant verhogen de duurzaamheid nog verder. Deze patches bevinden zich tussen het profiel van de voorvoet en de hiel; een gebied dat veel te lijden heeft van ruwe oppervlakken als je off-road loopt, en een gebied dat in contact kan komen met het pedaal als het pedaal wordt gemist bij het inklikken. De beschermende TPU-patch helpt schade aan de zachte gebreide stof te voorkomen.