Jennifer Hoffman is nieuwe Roetz Ambassadeur

Jennifer Hoffman is nieuwe Roetz Ambassadeur

Jennifer Hoffman, actrice in onder andere de serie Luizenmoeder en 3 op reis, is de nieuwe Roetz Ambassadeur. De actrice wil haar bekendheid graag inzetten voor initiatieven die een positieve impact hebben op de wereld en het klimaat.

Een samenwerking met fietsenmerk Roetz, waarvoor ze een fotoshoot deed in het Noord-Hollands duingebied, past daar goed bij. “Zo’n twee jaar geleden was ik op zoek naar een nieuwe fiets. Ik wilde eens een goede fiets aanschaffen en liefst eentje die die er ook nog een beetje mooi uitziet. Zo kwam ik in aanraking met Roetz. Ik stapte gewoon naar binnen in hun fabriek in Amsterdam-Noord en toen ik met eigen ogen zag hoe ze te werk gaan was ik meteen verkocht.”

Sociale missie

Roetz vroeg deze zomer aan fotograaf Kevin Reinders om met een fotoshoot te laten zien hoe prachtig Nederlands is vanaf de fiets. Laurens Nolet, COO van Roetz: “Toen we nadachten over het idee van een shoot met de fiets in de nabije natuur, dachten we meteen aan Jennifer. Ze is een fan van het eerste uur en zet zich al jaren in voor sociale en duurzame initiatieven. Dat sluit goed aan bij onze circulaire en sociale missie. Toen we haar vroegen was ze meteen enthousiast. We zijn erg trots op het eindresultaat.”

Routine

Duurzaam leven is volgens Jennifer een lastig dilemma, aangezien je nooit genoeg doet: “Wanneer duurzame keuzes pijn doen, of niet comfortabel zijn is het soms lastig om je eraan vast te houden, dus je moet een balans zoeken. Ik stel voor mezelf elk jaar een doel. Ik heb een tijd geleden bijvoorbeeld besloten om nooit meer de auto te pakken voor korte afstanden, dat deed ik stiekem nog wel eens uit gemak. Toen heb ik een Roetz e-bike aangeschaft, een fiets gemaakt van een hergebruikt stalen frame, die er ook nog eens prachtig uitziet én lekker fietst. Ook goede regenkleding is belangrijk, want als het regent wil ik mijn auto óók kunnen laten staan. Zo probeer ik elk jaar een nieuwe duurzame gewoonte in te slijten in mijn leven. Het moet gewoon routine worden.”

Verhalenverteller

Ik heb de behoefte om verhalen te vertellen met een positieve impact op de wereld”

Jennifer haalt vaak inspiratie uit klimaatactivisten. Ze voelt de verantwoordelijk om met haar bekendheid mensen te bereiken en te inspireren tot het maken van duurzame keuzes. Sinds de geboorte van haar zoontje Cooper is dit gevoel sterker geworden, alleen ziet ze zichzelf meer als een verhalenverteller. “Zoals bijvoorbeeld in de serie ‘Genaaid’: Waar komt je kleding vandaan?” die ik in 2018 voor de EO heb gemaakt, om het verhaal te vertellen achter onze goedkope weggooi-kleding. Ook Roetz heeft een prachtig verhaal te vertellen. Ze bewijzen met hun circulaire en sociaal geproduceerde e-bikes dat duurzaamheid, kwaliteit en schoonheid hand in hand kunnen gaan.”