AGU nieuwe officiële kledingpartner KNWU

AGU nieuwe officiële kledingpartner KNWU

De komende vier jaar is AGU de officiële kledingpartner van de KNWU. Het merk voorziet alle dames- en herenteams van de KNWU van wielerkleding.

Sinds de start van de samenwerking met onder andere Team Jumbo-Visma, werkt AGU met de TU Eindhoven aan ambitieuze projecten zoals de ontwikkeling van het snelste sprintpak en het snelste tijdritpak. De kleding van AGU behoort hierdoor tot de top als het gaat om innovatie en het behalen van het maximale resultaat voor topsporters.

Expertise

Deze expertise vormt de basis voor de samenwerking met de KNWU in het wegwielrennen, baanwielrennen, mountainbiken, paracycling, en veldrijden. Björn Jeurissen, CEO van AGU: “Door onze jarenlange ervaring met de top van het wielrennen, hebben we als Nederlands bedrijf de kennis en expertise in huis voor het maken van de snelste fietskleding. We kijken er dan ook naar uit om met deze know-how de topsporters en talenten van de KNWU te ondersteunen met het behalen van de beste resultaten.”

Oer-Hollands design

Het nieuwe tenue van AGU is oranje van kleur. Daarnaast komt een ingezoomde witte tulp terug in het design; oer-Hollands en een verwijzing naar de diverse fietsdisciplines die samenkomen bij de KNWU. Wouter Bos, voorzitter KNWU: “Bij ons fietsen alleen de beste renners van Nederland. Wij zijn ontzettend trots dat de absolute top én talenten tijdens internationale kampioenschappen het Nederlandse fietsen vertegenwoordigen. In AGU vinden wij een gerenommeerde kledingpartner met diepgegronde wortels in de Nederlandse fietscultuur en met net zoveel oranjetrots als wij.”