Fietsenwinkel in Amsterdam gesloten na verkoop van gestolen fietsen

Fietsenwinkel in Amsterdam gesloten na verkoop van gestolen fietsen

Aan de Sarphatistraat in het centrum van Amsterdam heeft burgemeester Halsema een fietsenwinkel gesloten. In de winkel werden volgens de gemeente gestolen fietsen gekocht en verkocht.

Volgens een bericht van AT5 werden er tijdens controles van de handhaving en politie gestolen goederen gevonden. Buurtbewoners en oud-medewerkers lieten weten dat de eigenaar zich schuldig maakte aan heling. Ook zou de eigenaar 'personen in een kwetsbare positie' laten overnachten in ruil voor arbeid.

Sluiting van zes maanden

In het sluitingsbevel van de gemeente staat het volgende: "De politie heeft in de bestuurlijke rapportage geconcludeerd dat er over een langere tijdsperiode criminele en openbare orde verstorende activiteiten plaatsvinden vanuit het pand. Deze activiteiten bestaan uit heling en/of diefstal van fietsen en fietsaccu’s, waarbij het volgens de politie aannemelijk is dat het pand een faciliterende rol is toebedeeld voor deze activiteiten."

De eigenaar van de winkel is al meerdere keren gewaarschuwd voor zijn activiteiten. Deze waarschuwingen waren geen succes, waardoor sluiting de enige oplossing is. Volgens de gemeente zou de fietsenwinkel simpelweg verder gaan met het verkopen van gestolen fietsen. De winkel moet voor tenminste zes maanden de deuren dicht houden.

(Bron: AT5)