TIER Mobility en Remondis breiden samenwerking uit

TIER Mobility en Remondis breiden samenwerking uit

Micro-mobiliteitsaanbieder TIER heeft de samenwerking met Remondis, een van de grootste recyclingaanbieders, uitgebreid. Hierdoor zal TIER veel elementen van lithium-ion batterijen op de meeste Europese markten waar het bedrijf actief is recyclen.

De  samenwerking bestrijkt 16 Europese markten, waaronder Nederland en België. Door de versterkte samenwerking tussen de mobiliteitsaanbieder en Remondis worden ook de zeldzame aardmetalen uit oude batterijen van TIER e-bikes hergebruikt. Hierdoor krijgen de lithium-ion batterijen van 160.000 e-steps, e-bikes en e-bromfietsen na gebruik een nieuw leven.

Ecologische voetafdruk

Om de ecologische voetafdruk van gedeelde micromobiliteit te minimaliseren, brengen TIER en Remondis naast waardevolle edelmetalen zoals kobalt, nikkel en mangaan ook andere recycleerbare materialen zoals kunststoffen, aluminium en elektronische componenten terug in de grondstofcyclus. Naast de samenwerking met Remondis werkt TIER ook samen met Vertical Values. Via deze samenwerking krijgen lithium-ion batterijen wanneer mogelijk een tweede leven. 

Cruciaal belang

Ailin Huang, hoofd Duurzaamheid bij TIER Mobility: "Het goed recyclen van lithium-ion batterijen is van cruciaal belang voor het verminderen van de milieu-impact van onze diensten. Tegelijkertijd levert het ook een belangrijke bijdrage aan het veiligstellen van de toekomstige beschikbaarheid van grondstoffen. In Remondis hebben we een ervaren partner gevonden die ons ondersteunt bij de ontwikkeling van innovatieve oplossingen en toekomstgerichte perspectieven voor batterij recycling."