TOM wil vier maanden extra tijd voor saneringsplan

TOM wil vier maanden extra tijd voor saneringsplan

E-commercebedrijf TOM Group uit Bladel heeft vier maanden extra tijd gevraagd om het bedrijf weer op de rit te krijgen. TOM van eigenaar Tom te Riele kwam begin dit jaar in de financiële problemen. Het bedrijf had met schuldeisers tot 25 juni om afspraken te maken.

Uit een bericht in het Eindhovens Dagblad blijkt dat TOM nu een verlenging heeft aangevraagd van opnieuw vier maanden. De rechtbank behandelt het verzoek volgens de krant waarschijnlijk op 13 juli.

Snelle groei zorgde voor problemen

In april publiceerde Tweewieler een artikel waarin beschreven werd hoe de snelle groei van TOM Group voor grote problemen zorgde. Deskundige Roland Slegers zag dat dit door een opeenstapeling van diverse zaken gebeurde, zoals te veel kapitaal in voorraden en het inzakken van de online-omzet na de coronaboost.
Om het bedrijf te redden besloot eigenaar Tom te Riele dc’s te sluiten, zijn assortiment te versmallen en minder voorraden aan te leggen. Hij hoopte daarmee genoeg tijd te hebben om het bedrijf te herstructureren en kosten te reduceren.