Per maand meer dan 80.000 keer gezocht op fietsverzekering

Per maand meer dan 80.000 keer gezocht op fietsverzekering

De Fietsverzekeringen Marktmonitor 2022 van Marktdata biedt inzicht in de online oriëntatie van de Nederlandse consument met betrekking tot fietsverzekeringen en de ontwikkelingen daarvan in de afgelopen vier jaar. Inmiddels wordt er in Nederland meer dan 80 duizend keer per maand online gezocht naar fietsverzekeringen.

Het meest wordt er naar een fietsverzekering voor een elektrische fiets gezocht. Speed pedelecs en racefietsen completeren de top-3 van meest gezochte soorten fietsen om te verzekeren. De analyses van Google data zijn uitgevoerd op het zoekverkeer naar fietsverzekeringen gerelateerde zoekopdrachten in de periode mei 2018 t/m april 2022. Eerst is er een database samengesteld van alle zoekopdrachten die aan fietsverzekeringen gerelateerd zijn. Hiervoor zijn alle data verzameld van gerelateerde zoektermen op het gebied van fietsverzekeringen, zoals alle soorten fietsen en fietsverzekeringen. Al deze databestanden zijn met elkaar ontdubbeld en hieruit is een database voortgekomen met statistieken over meer dan 3,2 miljoen zoekopdrachten en zo’n 800 verschillende zoektermen.

Steeds meer gezocht op fietsverzekeringen

Uit de database van zoekopdrachten die gerelateerd zijn aan fietsverzekeringen blijkt dat in de afgelopen vier jaar er maandelijks ruim 68.000 zoekopdrachten in Nederland zijn uitgevoerd naar fietsverzekeringen. Het zoekvolume is de afgelopen paar jaar toegenomen. Betrof het gemiddeld aantal maandelijkse zoekopdrachten in 2019 nog ‘slechts’ 55.000 zoekopdrachten, in het jaar 2021 werd er maandelijks gemiddeld ruim 80.000 keer gezocht op het gebied van fietsverzekeringen.

Onderzoek te bestellen bij Marktdata

Naast de algemene ontwikkelingen op het gebied van fietsverzekeringen duikt de Fietsverzekeringen Marktmonitor 2022 tevens de diepte in. Diverse aspecten zijn in kaart gebracht qua omvang en ontwikkeling op het gebied van onder meer soorten fietsen, soorten verzekeringen, prijsgevoeligheid en de belangrijkste verzekeraars, merken en vergelijkingssites. Benieuwd naar welke verzekeraars, merken en vergelijkingssites in de ranglijst staan van meest gezochte en dus overwogen fietsverzekeraars? En hoe ziet de jaarlijkse top-10 er uit? En welke aanbieder van fietsverzekeringen heeft de beste uitgangspositie? Je leest het in de Fietsverzekeringen Marktmonitor 2022. Het onderzoeksrapport telt 25 pagina’s op A4-formaat en is in kleurendruk en Nederlandstalig uitgevoerd. Het onderzoek is te bestellen op de site van Marktdata.

Hedwig Berendsen

Hedwig Berendsen

Senior redacteur Tweewieler