Tweewieler
Tweewieler
Gazelle introduceert stoere en comfortabele Avignon

Gazelle introduceert stoere en comfortabele Avignon

Gazelle introduceert de Avignon. De e-bike moet zoveel mogelijk comfort creëren met behoud van een stoere, moderne uitstraling. Het introductiemodel van de nieuwe Avignon is de C380 HMB Limited.

Gazelle introduceert stoere en comfortabele Avignon

De Avignon C380 HMB Limited heeft een strak vormgegeven frame, waarbij zoveel mogelijk componenten uit het zicht zijn weggewerkt. Dat geldt bijvoorbeeld voor de kabels – die lopen binnendoor – maar ook voor de batterij. Die is in de onderbuis geïntegreerd. De accu zit laag in het frame, wat stabiliteit brengt en de wegligging bevordert. De accu met hoge capaciteit (tot 625 Wh) voedt de Bosch Performance Line-middenmotor die een koppel levert van 65 Nm.

Rechtop-zithouding

Comfort staat centraal bij de Gazelle Avignon C380 HMB Limited. Het frame biedt een prettige rechtop-zithouding die goed is voor veel overzicht en dus controle tijdens de rit. De zitpositie is gemakkelijk aan te passen, met dank aan de traploos verstelbare stuurpen. Ook de dikkere anti-lekbanden (Scalato Mondano, 55-622), de lederen handvatten, het gelzadel (Selle Royal Essenza Plus) en de vering in de voorvork en zadelpen krikken het comfort op.

Gemak in omgang

De e-bike heeft een lage en brede instap voor een eenvoudige op- en afstap en is uitgerust met de Enviolo Trekking Manual. Verdere specs: automatische dagrijverlichting, waarbij de lichtsterkte automatisch wordt geregeld, riemaandrijving, hydraulische schijfremmen.

IF Design Award

De Avignon werd al vóór zijn debuut onderscheiden met een IF Design Award. De jury roemde vooral de wijze waarop het concept van een comfortfiets is vertaald in de strakke vormgeving. De moderne lakkleur pebble grey mat onderstreept het design. Uniek is het aantal maatopties, van XS (46 cm) tot en met XXL (65 centimeter), waarbij de laatste maat nieuw is voor een fiets met lage instap. De Avignon C380 HMB Limited heeft een adviesprijs van 4.499 euro, inclusief 625 Wh accu.