Tweewieler
Tweewieler
Wie is de favoriete leverancier van de tweewielerwinkel?

Wie is de favoriete leverancier van de tweewielerwinkel?

Met welke leverancier in de tweewielerbranche schakel jij als fietsenwinkel het liefst? Tweewieler was er benieuwd naar en liet senior-onderzoeker Leendert van Wezel een groot, onafhankelijk onderzoek uitvoeren. Het onderzoeksresultaat presenteren we je in het nieuwe online magazine Partner of Choice.

Wie is de favoriete leverancier van de tweewielerwinkel?

Uit het onderzoek komt haarfijn naar voren wie als leverancier top of mind is en wie de rol van challenger vervult. Maar liefst 833 professionals uit onze branche vulden het onderzoek in, waardoor we representatieve antwoorden op de gestelde vragen kunnen presenteren. Maar liefst 94% van de respondenten is betrokken bij de inkoop. In 69% van de gevallen is het zelfs de eindverantwoordelijke die de inkopen doet. Bijna driekwart van de ondervraagden is detaillist. Daarmee hebben we de favoriete leveranciers van de tweewielerondernemer meer dan goed in beeld.

Speerpunten: winkelinrichting, automatisering en scooters

We hebben het onderzoek toegespitst op drie specifieke producten en diensten: winkelinrichting, automatisering en scooters. Per categorie wordt direct duidelijk wie de kopgroep vormen en de uitdagers zijn. Maar duidelijk wordt vooral ook waarop ondernemers hun keuze baseren.

Ga direct naar het gratis online magazine