Van werkbladkeuze tot lade-indeling: dit is je perfecte werkbank

Van werkbladkeuze tot lade-indeling: dit is je perfecte werkbank

De werkplaats heeft een opfrisbeurt nodig of - sterker nog - moet helemaal nieuw vorm krijgen. Dan is de werkbank één van de hoofdbrekens die je te wachten staat. Specialist Bert van Engelen van Juncker Bike Parts neemt je aan de hand in de zoektocht naar het perfecte meubilair.

Voordat we in de werkbank duiken, even een kritische blik op de werkplek. Hoe groot moet die zijn? Globale richtlijn: minimaal 1,70 meter breed en 3 meter lang. Die standaard is gebaseerd op een (elektrische) fiets. Die is namelijk 2 meter lang en op het breedste punt 70 centimeter. De monteur heeft zo voldoende ruimte om ongehinderd rond de fiets te lopen. Essentieel om in de nabijheid te (kunnen) hebben: uiteraard de werkbank met gereedschap, een wandbord met gereedschap, eventueel een rolkar en een laptop voor het stellen van diagnoses.

Lees verder in ons nieuwste online magazine

Het verhaal gaat verder in het nieuwe en gratis te lezen online magazine over de werkplaats waarin je ook tal van andere interessante verhalen vindt. Veel lees- en kijkplezier en inspiratie!

Rik Booltink

Rik Booltink