Tweewieler
Tweewieler
Brinckers breidt uit met nieuwe intube-modellen

Brinckers breidt uit met nieuwe intube-modellen

Brinckers breidt verder uit met nieuwe intube-modellen en een servicemodel, waarbij de Brinckers dealer-directe-service met Bafang gaat aanbieden. Hierdoor komt het bedrijf bij steeds meer ondernemers in beeld als aantrekkelijk merk. Lees hun verhaal.

Brinckers breidt uit met nieuwe intube-modellen
Erik Wierstra, Pieter Booij en Erik Verrijt (vlnr), het commerciële team van Brinckers, gaan net een stap verder.  

“Bij Brinckers willen we net wat verder gaan dan de rest”, vertelt Pieter Booij. “Ons interne motto is ‘We try harder’. Dat uit zich in dat we goed bereikbaar zijn voor onze dealers, dat we alles uit de kast halen om een fantastisch rijdend product te maken én dat we een laagdrempelig dealermodel hebben. In ons dealermodel geven we onze dealers faire marges, verplichten we niet tot grote planningen én leveren we uit voorraad.”

Brinckers gaat dealer-direct met Bafang

Brinckers gaat als derde merk in Nederland dealer-direct service met Bafang aanbieden. In de loop van 2022 kunnen dealers direct door Bafang in Wijchen geholpen worden voor zowel technische ondersteuning als garantiewerkzaamheden. Deze verbetering zal de dealer dan ook merken in de korte reparatietermijnen en de directe toegang tot hulp bij diagnose en storingen.

Nieuwe servicemanager Willem-Jan Kelders

Een andere belangrijke stap om op servicegebied ‘we try harder’ te kunnen waarmaken, is het aantreden van servicemanager Willem-Jan Kelders, die daarvoor enkele jaren hoofd service bij Mantel in Den Bosch was. Willem-Jan leeft voor service en gaat net zo lang door tot de dealer tevreden is.

We rijden bijna dagelijks op onze eigen fietsen en ‘ik heb hem zelf ook’ nemen we hier heel serieus

Willem-Jan: “We rijden bijna dagelijks op onze eigen fietsen en ‘ik heb hem zelf ook’ nemen we hier heel serieus. We spreken hierdoor zowel de taal van de klant als van de dealer, waardoor we heel fijn samenwerken.” Dichtbij het product én dichtbij de vakhandel staan zijn de maatstaven van Brinckers.

Nieuwe intube-modellen

Productmanager Taeke Bijlsma heeft de afgelopen tijd hard gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe intube-modellen. Taeke: “Sommige dealers werken graag met Bafang, anderen liever met Bosch. Wij hebben daarom beide systemen in ons assortiment.” Tijdens de dealershow zal Brinckers de compleet nieuw ontwikkelde collectie intube-modellen introduceren aan haar dealers. De modellen komen onder andere met een nieuw ontwikkelde Bafang-accu, die tot 800Wh capaciteit biedt. Wat hierin niet nieuw is, is de typische Brinckers-rijbeleving, die comfort en controle biedt als geen ander merk.

Salesmanager Erik Verrijt: “We horen van dealers vaak dat klanten die op een Brinckers rijden, als een blok vallen voor de rijeigenschappen. Dat komt door de uitgekiende combinatie van geometrie, speciale stuurbocht, brede banden en het onvolprezen ergonomische zadel. De krachtige Bafang-motor en grote accucapaciteit doen dan de rest.”

De nieuwe Brinckers Brisbane GT met tot 800 Wu accucapaciteit.
De nieuwe Brinckers Brisbane GT met tot 800Wh accucapaciteit.

Dealershow in oktober

“Brinckers heeft nu zo’n 75 dealers en er is nog plek voor nieuwe dealers. In oktober nodigen we nieuwe en bestaande dealers uit om in onze showroom in Aalsmeer de nieuwe modellen te bekijken. Trouwens, naast fietsen verkopen moet het ook een beetje leuk zijn. Daarom hebben we een eigen lijn met bier ontwikkeld, zijn we maatschappelijk betrokken middels onze city-clean ups en spelen we geregeld een potje tafelvoetbal: productontwikkeling versus verkoop. We zijn daardoor een hechte club en gaan ervoor. Tijdens onze dealershow in oktober willen we onze dealers graag dat Brinckers-gevoel meegeven.”

ook te bewonderen tijdens de dealershow, de nieuwe Brinckers Berlin stadsfiets
Ook te bewonderen tijdens de dealershow: de nieuwe Brinckers Berlin-stadsfiets.

Wil je een afspraak maken voor hun dealershow? Stuur dan een mailtje naar sales@brinckers.nl

Dit artikel is gesponsord door Brinckers.