Hans de Boer: 'Fietsen is meer dan een middel om je voort te bewegen'

"Het bijzondere van het fietsen kun je beleven, elk moment, elk uur en elke dag opnieuw: mobiel en flexibel zijn en van je vrijheid genieten. Fietsen is gezond, ontspannend, het vergroot je actieradius en verrijkt je leefwereld. Fietsen is ook een uitermate fijne manier om naar je werk te gaan. En dat positieve gevoel bij de consument streven wij continu na", zegt Hans de Boer van Alba Bikes enthousiast.
Delen:

Fietsen moet plezier geven, elke dag weer. De consument moet eigenlijk elke keer bij het afstappen denken: ‘morgen of straks weer even lekker fietsen!’ Hans de Boer: “Voorkom dat de meeste volwassenen een fietspauze van 20 jaar inlassen omdat andere zaken de prioriteit hebben. Hoezo? Fietsen is hartstikke gezond, het is in de frisse lucht en je geniet veel meer van de omgeving!”

Goed voor de vakhandel

De consument zal meer (blijven) fietsen en dat is weer goed voor de vakhandel. Gebruik geeft slijtage, slijtage geeft onderhoud en uiteindelijk geeft dit vervanging. En het zal de mond-tot-mondreclame doen stijgen. Immers, als je blij bent met je fiets en daarom van het fietsen geniet, ga je er vanzelf over praten.

ALBA bikes fietsen 2Mobiliteit voorop

Fietsen moet dus voor alles plezierig en comfortabel zijn en zo de mobiliteit stimuleren. Fietsen is meer dan alleen een middel om je voort te bewegen. ALBA Bikes ontwerpt en bouwt fietsen voor iedereen bij wie het levensgevoel draait om deze mobiliteit. De Boer: “Wij houden van fietstechniek en we hebben ons zelf het doel gesteld fietsen te ontwikkelen, nieuwe technieken in te voeren en continu te verbeteren en te verfijnen.”

De Boer: “Maar pas op: niet alleen vernieuwen om het vernieuwen. Het moet echt iets toevoegen aan het met meer plezier fietsen. Een duurzaam product met een hoge kwaliteit dat ook nog zeer licht fietst. Eigenschappen die nauw aansluiten bij de wensen van onze gebruikers.”

Geometrie

Belangrijk is hierbij ook de geometrie, die perfect moet zijn. “Onze fietsen zijn voorzien van een geometrie die dat fijne stuurkarakter en die heerlijke loop geven. Dat fietst ontspannen en licht, ook wanneer u de fiets even laat uitrijden”, vertelt De Boer.

Shimano Steps

Er zijn heel wat verschillende e-bikesystemen op de markt en allemaal hebben ze ongetwijfeld plussen en minnen. Hans de Boer: “Wij kiezen voor dat systeem dat qua ondersteuning het dichtst bij ‘normaal’ fietsen komt, alleen wat lichter fietsen naar wens in te stellen: de Shimano Steps. Dit geldt voor al onze modellen. Licht fietsen blijft het doel. Prettig is dat bij Shimano Steps bijvoorbeeld met de ondersteuning uit, de fiets licht blijft fietsen.”

“Natuurlijk blijft de uitdaging om met een uitgekiend, compact, uitstekend assortiment een zo hoog mogelijke omloopsnelheid te bereiken. Kom maar eens kijken op de Velovak, stand C112”, besluit hij.

Dit artikel is gesponsord door ALBA Bikes.