Rema Tip Top montagestandaard: werken onder de juiste hoek

Rema Tip Top montagestandaard: werken onder de juiste hoek

Rema Tip Top heeft zijn assortiment voor de fietswerkplaats verder uitgebreid met twee nieuwe fietsmontagestandaards waarmee de fiets 160 graden gedraaid kan worden.

Kenmerkend aan de beide Rema Tip Top fietsmontagestandaards is het gepatenteerde 3-punts klemsysteem. Hiermee kan de fiets gedraaid worden en kun je als monteur altijd onder de juiste hoek werken. Dat is gunstig voor de werkhouding en het bespaart bovendien kostbare tijd omdat een fiets sneller gerepareerd kan worden. De Rema Tip Top fietsmontagestandaards zijn er in twee uitvoeringen: pneumatisch en mechanisch. Beide uitvoeringen zijn geschikt voor zowel de gewone fiets als de e-bike.


Meer artikelen over de werkplaatsinrichting:


Pneumatische fietsmontagestandaard met hoog hefvermogen

De pneumatische versie van de montagestandaard kenmerkt zich door een sterk hefvermogen. Bevestig het fietsframe in het klemsysteem en beweeg de fiets eenvoudig op en neer via de bedieningshendel op de montagestandaard. De pneumatische fietsmontagestandaard heeft een hefbereik van 1.375 mm en kan gebruikt worden voor e-bikes tot een gewicht van 35 kg.

Fietsmontagestandaard met gasdrukveer

Met een geïntegreerde gasdrukveer - die het gewicht van de fiets compenseert - heeft de mechanische fietsmontagestandaard een energiebesparende hefondersteuning. Hierdoor is er geen voetpedaal of pneumatische ondersteuning nodig.
Bevestig het fietsframe in het klemsysteem en beweeg de fiets handmatig op en neer. Met behulp van de klem kan de fiets vervolgens worden vastgezet op de gewenste werkhoogte. De mechanische standaard heeft een extra hoog hefbereik van 1.540 mm en tilt fietsen tot een gewicht van 30 kg.

Accessoires: verhoger en klemverlengers

Bij de standaards zijn ook accessoires verkrijgbaar om de standaarden te voorzien van nog meer gebruiksgemak. Denk aan een verhoger, montage-armen, ophangpennen, klemverlengers en meer. Tot en met 30 juni levert Rema Tip Top gratis een vloerplaat bij de montagestandaard.