Duurzame fietsbanden: wat is allemaal mogelijk?

Duurzame fietsbanden: wat is allemaal mogelijk?
Kies voor een duurzaam Schwalbe-assortiment met Marathon E-Plus, Energizer Plus en Road Cruiser (Plus).

Om de fietsvakhandel te helpen bij hun duurzame keuzes heeft Schwalbe enkele duurzame fietsbanden geselecteerd op basis van hun 'groene' eigenschappen. Met deze selectie kunt u uw klanten kwalitatief hoogstaande duurzame oplossingen bieden.

Marathon E-Plus met Fair Rubber

De onplatbare band speciaal voor e-bikes - Marathon E-Plus - is de eerste fietsband gemaakt van fair rubber. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met de Fair Rubber-association om rubberboeren een eerlijkere prijs te geven. De Marathon E-Plus heeft een 5 mm dikke, dubbele anti-leklaag, die deels uit gerecyclede materialen bestaat. Combineer dit met haar versterkte zijwanden, Addix-E Compound en moderne profielontwerp en de Marathon E-Plus mag zich met recht ‘onplatbaar’ noemen.
Dit alles maakt de Marathon E-Plus de beste keuze voor e-bikers die niet lek willen rijden, maar wel duurzaam willen fietsen. Voor de Cargobike is er de Pick-Up met fair rubber.

Energizer Plus met Greenguard

De Energizer Plus is speciaal voor e-bikes gemaakt. Deze is voorzien van de beproefde 3 mm GreenGuard anti-leklaag, deels gemaakt van gerecycled rubber.
Deze Energizer Plus is de eerste fietsband van Schwalbe die speciaal voor e-bikes is ontworpen. De lage rolweerstand, buitengewone grip en goede lekbestendigheid maken van deze band een allround e-bikeband die niet in het bandenassortiment mag ontbreken.

Road Cruiser (Plus) met Green Compound

Duurzaamheid en duurzaam. Het is niet eenvoudig om duurzame technologieën toe te passen die aan hoge kwaliteitsstandaarden voldoen. Met Green Compound laat Schwalbe zien dat het mogelijk is om een kwalitatief duurzame fietsband aan te bieden tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

Het ‘groene’ rubbercompound op het loopvlak van de Road Cruiser voldoet volledig aan de kwaliteitseisen die Schwalbe aan haar Active line stelt. Het rubber bestaat deels uit natuurlijk caoutchouc en deels uit gerecyclede materialen, zoals rubber handschoenen en tochtstrips. Hiernaast heeft de Road Cruiser Plus een 3 mm dikke anti-leklaag wat hem zeer geschikt maakt voor gebruik in de stad.

Balans vinden tussen duurzaamheid en kwaliteit

Een goede balans vinden tussen duurzaamheid en kwaliteit is een grote uitdaging. Vooral het gebruik van alternatieve of gerecyclede grondstoffen bij de productie is niet eenvoudig.

Zo dient de ecologische impact van het product te worden geanalyseerd en in hoeverre dit voldoet aan de gestelde kwaliteit, veiligheid en rijeigenschappen. Inspanningen die Schwalbe niet in de weg staan om een duurzaam assortiment aan te bieden.

Kies voor een duurzaam Schwalbe-assortiment met Marathon E-Plus, Energizer Plus en Road Cruiser (Plus). Adviesverkoopprijs respectievelijk 46,90 euro, 30,50 euro en vanaf 21,90 euro.

Dit artikel is gesponsord door Schwalbe.