Hartje opent fabriek in Tsjechië voor productie e-bikes

Hartje verhuist de montage van e-bikes in Tsjechië naar een nieuw, eigen gebouw. Hartje is al sinds 2017 actief in het land, maar werkte tot nu toe vanuit gehuurde panden. De eigen locatie biedt mogelijkheden om in de toekomst verder te groeien.

In 2017 werd in Tsjechië gestart met de assemblage van de elektrische fietsen door 25 medewerkers. Nu zet de dochteronderneming van Hartje de volgende stap naar een nieuw pand. De fabriek breidt zijn capaciteiten momenteel stap voor stap uit. Hartje neemt hiermee steeds meer de rol van fabrikant op zich.

Toekomstige groei is mogelijk

De nieuwe fabriek van Hartje in Tsjechië kan nog uitbreiden in de toekomst: het terrein van 22.000 vierkante meter in de stad Šumperk is slechts gedeeltelijk bebouwd. Sinds oktober vorig jaar werken 42 medewerkers op 8.000 vierkante meter aan twee assemblagelijnen en Holland Mechanics apparatuur voor wielproductie.

“Dit is nog maar de start; we hebben tot nu toe slechts een deel van de productieapparatuur geïnstalleerd”, legt Broňa Kubíčková, managing director van de e-fabriek, uit. Op de lange termijn zal Hartje in de fabriek naar verwachting 90.000 e-bikes per jaar produceren.


Deze artikelen over Hermann Hartje vind je vast ook interessant:


Oprichting dochteronderneming Hartje Asia

“Met onze eigen locatie in Tsjechië creëren we al jaren optimale omstandigheden voor de productie van e-bikes”, aldus Hartjes Managing Director Dirk Zwick. “Deze e-fabriek maakt deel uit van onze strategie om onze knowhow in te zetten om middelen veilig te stellen voor verdere dynamische groei.”
De oprichting van de dochteronderneming Hartje Asia in 2018, die zaken doet met ongeveer 100 leveranciers in Azië, maakt ook deel uit van deze toekomstgerichte aanpak.