Fiets! omgedoopt tot Bike Republic

Fiets! omgedoopt tot Bike Republic

De Belgische winkelketen Fiets! heeft een nieuwe naam: Bike Republic. Na de volledige overname door Colruyt Group in 2019 is de naamsverandering een nieuwe stap in de verdere groeistrategie van het bedrijf.

Met deze nieuwe naam en een nieuw winkelconcept gaat Bike Republic voor een verdere expansie in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. In het nieuwe concept wordt nog meer ingezet op service, vakmanschap en toegankelijkheid. Dat gebeurt in de winkels (en online op bikerepublic.be) met onder andere een groter assortiment, een online afspraaktool, een sizing tool en een bikefinder.

Community rond fietsbeleving

Wim Teerlynck, algemeen directeur voor Bike Republic: “De naam Bike Republic is een weloverwogen keuze. Bike Republic is herkenbaar, zowel voor Nederlands- als Franstaligen. Bike staat voor het product, dat bij ons centraal blijft staan. Republic staat voor samenhorigheid, de community rond fietsbeleving en fietsplezier. Op die manier is Bike Republic een echte compagnon en de route voor particuliere én B2B-klanten.”


Deze artikelen vind je misschien ook interessant:


Totaalservice voor bedrijven

Bike Republic biedt bedrijven op maat gemaakte formules aan en medewerkers kunnen kiezen uit een ruim assortiment. Bedrijven kunnen rekenen op een totaalservice; advies bij aankoop, fiscaal advies, rijvaardigheidsopleidingen en een servicebus, het is allemaal inbegrepen. Teerlynck: “Ervaren technici onderhouden en herstellen de fietsen op locatie, bij de bedrijven zelf als ze dat wensen. Die extra dienst wordt zeker gewaardeerd.”

Aangename winkelomgeving

In de winkels krijgen ook cargobikes, steps en e-urban modellen een prominente plaats. De vroegere Fiets!-winkel van Kuurne is inmiddels verhuisd naar een nabijgelegen pand en heropend onder de naam Bike Republic. Verder opent een nieuwe Bike Republic in Dilbeek, een maand later volgt Bike Republic Oudenaarde. Die drie vestigingen worden als eerste in het nieuwe winkelconcept ondergedompeld. Alle overige bestaande winkels gaat men stap voor stap ombouwen. Teerlynk: “Onze ambitie is om de komende jaren naar een verdubbeling van ons winkelpark te gaan.”

Over Bike Republic

Bike Republic werd – toen nog als Fiets! - opgericht in 2010 en is uitgegroeid tot een netwerk van 16 fietsspeciaalzaken in België: in Antwerpen, Boechout, Boortmeerbeek, Dilbeek, Oudenaarde, SintPieters-Leeuw, Gent Dampoort en Rooigem, Hasselt, Herentals, Kuurne, Leuven, Merksem, Roeselare, Wijnegem en Diksmuide. Totaal werken er nu 110 medewerkers bij Bike Republic. Bike Republic is dealer van merken als Hiron, Trek, Flyer, Koga, Cube, Gazelle, Cortina, Ridley, Kettler en Oxford. Sinds 2019 maakt Bike Republic deel uit van Colruyt Group.