Remco Tekstra volgt Sacha Boedijn op als manager sectie Fietsen

Remco Tekstra wordt de nieuwe manager van de sectie Fietsen van RAI Vereniging. Tekstra volgt hiermee Sacha Boedijn op, die recentelijk binnen RAI Vereniging de overstap maakte naar de secties Personenauto’s en Lichte Bedrijfswagens en Zware Bedrijfswagens. Tekstra geeft momenteel mede leiding aan de sectie RAI CarrosserieNL.
Delen:

Remco Tekstra is al lange tijd werkzaam binnen RAI Vereniging. In deze periode gaf hij achtereenvolgens leiding aan de sectie Speciale Voertuigen (SV) en na de integratie met CarrosserieNL, mede leiding aan de nieuwe sectie RAI CarrosserieNL. Deze sectie bestaat inmiddels uit meer dan 300 leden uit de carrosserie- en trailerbouw en opbouwers. Tekstra volgt Sacha Boedijn op die per 1 maart de overstap naar de secties Personenauto’s en Lichte Bedrijfswagens & Zware Bedrijfswagens binnen de RAI Vereniging gemaakt heeft.

Ervaring in vertalen wensen leden

In deze periode heeft Tekstra veel ervaring opgedaan in het vertalen van de wensen van de leden naar een effectieve belangenbehartiging op politiek en bestuurlijk niveau en is bestuurslid van de Europese belangenorganisatie voor trailer- en carrosseriebouw, CLCCR. Belangrijke kennis en ervaring die hij meeneemt naar een nieuwe sectie die zich net als de leden van RAI CarrosserieNL kenmerkt door innovatie en ondernemerschap.Positie RAI Vereniging verder uitbouwen

Remco Tekstra: “Nederland is wereldwijd fietsland nummer 1, mede dankzij de aanwezigheid van een sterke fietsindustrie. En die positie weten wij al jaren lang vast te houden door een focus op innovatie, kwaliteit en internationalisering. Daar komt bij dat fietsen een steeds belangrijkere rol krijgt bij de ontwikkeling van een gezonde samenleving, de aanpak van de mobiliteitsproblemen, het klimaat en milieu. Daar wil ik graag een bijdrage aan leveren. Daarnaast is de sectie Fietsen binnen RAI Vereniging net als de leden, internationaal erg actief.  Dankzij zitting in diverse besturen van internationale belangenorganisatie, hebben de leden op Europees niveau een belangrijke stem. Ik zie het als een uitdaging om samen met de leden deze positie verder uit te bouwen.”

Samenwerking met leden voorop

Huub Lamers, voorzitter sectie Fietsen: “Ik kijk er naar uit om samen met Remco verder invulling te geven aan het behalen van onze doelstellingen om de rol van de fiets in onze samenleving verder te versterken. Niet alleen is hij een fervent fietser en fietskenner, hij kent de dynamiek van de vereniging en heeft laten zien dat net als in onze sectie, samenwerking met de leden voorop staat. Dankzij deze focus op co-creatie, is RAI Vereniging al jarenlang dé stem in Den Haag en Brussel van de Nederlandse fietsindustrie, importeurs en producenten van accessoires. Daardoor heeft RAI Vereniging er mede aan bijgedragen dat fietsen nog toegankelijker en aantrekkelijker is geworden voor een groter publiek.”