Fietshandelaren in Enschede naar rechter om vestiging Fietsvoordeelshop tegen te houden

Fietshandelaren in Enschede naar rechter om vestiging Fietsvoordeelshop tegen te houden

Elf fietshandelaren in Enschede zijn samen naar de kortgedingrechter gestapt om de opening van een vestiging van Fietsvoordeelshop in de stad te voorkomen.

Fietshandelaren in Enschede naar rechter om vestiging Fietsvoordeelshop tegen te houden
Ten Tusscher is een van de elf fietshandelaren die de rechtzaak heeft aangespannen.

Dit blijkt uit een bericht op AD.nl. Fietsvoordeelshop zou aanstaande woensdag een winkel openen. De winkel van Fietsvoordeelshop zou volgens het AD geopend worden aan het Woonplein in Enschede in een voormalig pand van woonwinkel JYSK. De elf fietsenwinkeliers stapten naar de rechter omdat er volgens de vergunning geen fietsenzaak toegestaan is.


Dit vind je vast ook interessant:


Onduidelijk of tweewielerzaak is toegestaan

De gemeente Enschede verleende Fietsvoordeelshop een vergunning op 13 augustus 2020. De uitspraak in de zaak is gepland voor 15 maart. AD: “Maar omdat de coronamaatregelen versoepelen en de Fietsvoordeelshop vanaf volgende week daadwerkelijk de winkel kan openen spande advocaat Isandra Dunhof namens de elf fietsenhandelaren een kort geding aan. Om de vergunning te schorsen.”

De tegenstanders geven aan dat in het beleidsplan het volgende vermeld staat over winkels die zich aan het Woonplein mogen vestigen: ‘Winkels in de branche: (brom)fietsen- en autoaccessoires mogen zich vestigen aan het Woonplein’. Door het liggende streepje achter fietsen vinden de elf fietshandelaren dat het niet duidelijk is dat een tweewielerzaak zich er mag vestigen. Door het liggende streepje achter fietsen lezen zij dat als ‘branche voor fietsenaccessoires’.

Huurprijs is stuk lager dan in binnenstad

Ander argument van de advocaat van de fietshandelaren is dat zij zich ook wel aan het Woonplein hadden willen vestigen als ze geweten hadden dat daar een normale fietsenzaak mocht komen. Op die plek zijn de huren een stuk later dan in de binnenstad en de winkels zijn groter.
De juridisch adviseur van de gemeente Eschede noemt het liggende streepje volgens het AD een ‘ongelukkige verschrijving’.

Het artikel gaat verder na het kader.

Te veel fietsenzaken in Enschede

Verder zeggen de fietsenzaken dat er ook te veel tweewielerwinkels in Enschede dreigen te komen. Ondanks het afgelopen goede jaar denken ze dat dit jaar minder goed zal zijn. Jack Vriend van Fietsvoordeelshop denkt de vraag naar tweewielers zal blijven.
De bestuursrechter doet uiterlijk volgende week donderdag uitspraak.

Bron: AD