RAI Vereniging: ‘kopen op afspraak’ goed nieuws

RAI Vereniging is blij dat consumenten voortaan weer op afspraak onder strikte voorwaarden showrooms en winkels mogen bezoeken. Dit betekent dat de live verkoop van fietsen en scooters weer kan opstarten.

RAI Vereniging heeft er de afgelopen maanden bij het ministerie van economische zaken op aangedrongen de huidige maatregel ‘click and collect’ uit te breiden met ‘verkoop op afspraak in de showroom.’ Steven van Eijck, algemeen voorzitter van RAI Vereniging, noemt het kabinetsbesluit verstandig en een werkbare eerste stap op weg naar een volledige heropening van de detailhandel. Goed advies en een goede voorlichting zijn volgens hem immers cruciaal bij de keuze van een vervoermiddel. “En dat kan prima in een showroom of winkel op afspraak binnen een tevoren vastgesteld tijdvak.” Maandag liet BOVAG al weten winkelen op afspraak een verstandige stap te vinden.

Voorwaarden kopen op afspraak

Binnen de versoepeling van de regels mogen winkels maximaal 2 klanten tegelijk in de winkel/showroom hebben. Die moeten zich 4 uur van tevoren hebben aangemeld. Een winkel met meerdere verdiepingen mag maximaal 2 klanten per verdieping toelaten. De afspraken zijn voor minimaal tien minuten.