Nieuwe enviolo Automatiq op soci.bike bakfiets

Soci.bike rust haar bakfietsen voortaan uit met het nieuwe enviolo Automatiq schakelsysteem. In plaats van via een kabel, wordt het schakelsysteem nu aangestuurd via Bluetooth.
Delen:

Met het enviolo Automatiq schakelsysteem kan volautomatisch én handmatig geschakeld worden. Met de bijbehorende app op de smartphone wordt via bluetooth verbinding gemaakt met het schakelsysteem. Schakelen gaat vervolgens via de smartphone of met de controller op het stuur. Op de smartphone is zichtbaar in welke versnelling de soci.bike staat en kan worden ingesteld in welke versnelling standaard moet worden weggefietst.

Ook onder zware belasting probleemloos schakelen

Het nieuwe schakelsysteem heeft een automatische cadanscontrole en negen versnellingen. Vergeleken met de vorige versie is de ondersteuning in lage ondersteuningsstanden verbeterd. De sterke schakelmotor maakt bij alle aandrijfsystemen schakelen onder belasting moeiteloos mogelijk, zelfs onder zware rijomstandigheden. Dankzij de traploze versnelling is de range van soci.bike verder geoptimaliseerd en haalt de gebruiker nog meer uit de accu. Nieuwe soci.bikes worden voortaan standaard met het nieuwe enviolo Automatiq schakelsysteem geleverd.


Deze artikelen over elektrische bakfietsen moet je ook even lezen:


Handige laadklep, past door elke deur

De soci.bike bakfietsen zijn leverbaar in meer dan 240 verschillende RAL-kleuren. De fietsen worden gemaakt van hoogwaardige onderdelen en onderscheiden zich door handige oplossingen zoals een uitklapbare laadklep aan de voorkant en het feit dat de bakfiets door elke standaarddeur past. Afgemonteerd met speciaal ontwikkelde wielbeschermers, een driepunt veiligheidsgordel, automatische verlichting, automatische versnellingsnaaf, een 720Wh accu en een motor met een koppel van 80Nm.

Het artikel gaat verder na het kader.

Elektrische bakfiets met een sociaal gezicht

De soci.bike biedt gebruikers een slimme oplossing om dagelijkse ritten makkelijk, veilig en comfortabel te maken. De elektrisch ondersteunde soci.bike dient ook een maatschappelijk doel: de bakfiets wordt gemaakt door mensen die een (nieuwe) kans op de arbeidsmarkt krijgen.

Meer weten over de enviolo Automatiq ? Bekijk dan de video.