Louis Verwimp voegt duurzame Airolube aan assortiment toe

Louis Verwimp voegt duurzame Airolube aan assortiment toe

Veel mensen maken zich zorgen over de gezondheid van de aarde en kiezen meer en meer voor schone, nieuwe biologische, verantwoorde producten. Groothandel Louis Verwimp springt in op deze stijgende vraag met het toevoegen van Airolube-producten aan hun portfolio.

Tussen de goudgele Groningse akkers, vol met bloeiend koolzaad, staat in Stadskanaal het Airogroup-hoofdkantoor en productiebedrijf. Hier wordt olie uit koolzaad verwerkt tot duurzame, biologisch afbreekbare producten die onder andere helpen bij de reiniging, de smering en het onderhoud van de fiets. De duurzame producten worden verkocht onder de merknaam Airolube.

Koolzaadolie hecht goed aan metalen

Airogroup-directeur John Borgesius legt uit: ”Koolzaadolie heeft veel voordelen ten opzichte van fossiele oliën. Omdat het van nature vloeibaar is bij lagere temperaturen, is het niet nodig om stoffen toe te voegen die bij fossiele oliën wel nodig zijn. Verder is koolzaadolie polair. Deze ‘magnetische’ eigenschap zorgt dat koolzaadolie van nature supergoed hecht aan metalen. De smering is daardoor hoger.”


Deze artikelen over Louis Verwimp vind je vast ook interessant:


Uitgebreid assortiment smeer- en reinigingsmiddelen

Het assortiment van Airolube is breed en bestaat onder ander uit multi-oil, chainoil, chainwax, speedwax, universal assembly paste, bearing grease, carbon paste, copperpaste, universal cleaner, super degreaser, heavy duty degreaser en multi-spray (een groene vervanger van teflonspray).

Strenge eisen aan ontwikkeling

Ad van Opstal, productspecialist High End van Louis Verwimp: “Bij ons bezoek aan Airogroup viel mij bij binnenkomst direct het laboratorium op. Hier begint het proces van ontwikkeling. Van idee naar product. Aan de ontwikkeling worden door het bedrijf strenge eisen gesteld. De producten dienen biologisch afbreekbaar te zijn, zonder gebruik van schadelijke drijfgassen in recyclebare verpakkingen, zonder PTFE (Teflon) of andere microplastics. Verder zijn de producten zo veilig dat er geen gevarenetiketten nodig zijn. De producten zijn in de praktijk getest. Daarnaast is de prijsstelling ook erg goed. Voor ons voldoende redenen om Airolube in ons assortiment op te nemen.”