Gazelle heeft twee FietsAward-nominaties op zak

Gazelle zit met 2 modellen bij de finalisten van de FietsAwards 2021. De Chamonix C5 HMS is genomineerd voor de titel E-bike van het Jaar, de No 1 – een nog niet gelanceerde speed pedelec – is in de race om bekroond te worden tot Speed E-bike van het Jaar.
Delen:
De Gazelle Chamonix is één van de drie genomineerden in de categorie E-bike van het Jaar 2021.

Een vakjury heeft een recordaantal van zestig fietsen onder het vergrootglas gelegd en uitgebreid getest. De vakjury – een team van journalisten, branchekenners en vertegenwoordigers van RAI Vereniging – heeft daarbij op vele aspecten gelet: de constructie en afwerking, het innovatieve karakter, de uitrusting in standaarduitvoering, het ontwerp en design, de veiligheid, het rijgedrag, de prijs-kwaliteitverhouding en de x-factor.

Chamonix C5 HMS genomineerd voor E-bike van het Jaar

De Gazelle Chamonix C5 HMS is één van de drie genomineerden in de categorie E-bike van het Jaar 2021. De fiets kenmerkt zich met zijn sportieve looks en leent zich zowel voor woon-werkritten, dagvullende tochten als alledaags gebruik. De verstelbare stuurpen maakt het mogelijk om tussen een comfortabele en sportieve zit te wisselen. De e-bike vraagt weinig onderhoud dankzij de Nexus 5-versnelling en riemaandrijving van Gates. Voor de aandrijving tekent de Shimano 6100-middenmotor die wordt gevoed door een 630Wh accu.


Deze artikelen over de FietsAwards moet je ook echt even lezen:


Gazelle No 1 genomineerd voor Speed E-bike van het Jaar

Met de testrit op de No 1 had het panel van de Fiets van het Jaar Verkiezing 2021 een primeur te pakken: deze speed pedelec wordt namelijk pas in maart op de markt gebracht. Gazelle brengt met de No 1 een eigenzinnige speedbike voor mensen die houden van een uitgesproken design met strakke lijnen en opvallende kleuren. De rijervaring is tegelijkertijd prettig, met veel snelheid en controle. Consumenten kunnen de No 1 bij de aanschaf zelf configureren.

De winnaars van de FietsAwards worden op 10 maart bekendgemaakt tijdens een online event.