Vraag stijgt bij componentenproducent Miche

Vraag stijgt bij componentenproducent Miche

Door de plus in de verkoop van sportieve fietsen en de daaruit voortvloeiende schaarste in componenten, gaan veel ondernemingen op zoek naar alternatieven. Dat merkt ook de Italiaanse componentenproducent Miche, die de vraag de afgelopen maanden fors zag stijgen.

De stijgende vraag naar Miche is niet alleen te danken aan de stijgende vraag door de coronacrisis, de producent uit San Vendemiano profiteert al langer van een groeiende vraag naar kwaliteitsproducten in de Europese fietsindustrie. “We merken dat door het cassettetekort in de branche de Miche-cassettes steeds beter worden gevonden,” zegt Ruud van Mil, brand ambassador bij Louis Verwimp, die Miche in de Benelux al sinds 2009 vertegenwoordigt.


Deze artikelen vind je vast ook interessant:


Brede productrange in race, MTB en e-bike onderdelen

Ruud van Mil: “Doordat ze hun productie in eigen huis hebben, kan Miche nog steeds goed leveren. Ze zijn al jaren actief in race en MTB en tegenwoordig ook in e-bike onderdelen. De productrange mag breed worden genoemd, van wielset tot complete groep en van velg tot cassette. Het mooie nieuws is dat wij diverse cassettes en groepen op voorraad hebben liggen.”

Meegeschreven aan wielergeschiedenis

Miche is een Italiaanse componentenproducent met een rijke wielerhistorie. “De familie Michelin is met Miche al jaren een grootmacht in wielerland,” zegt Van Mil. “Denk bijvoorbeeld aan Davide Rebellin, 2de op de Olympische spelen van 2008 en in 2011 rijdend voor de Miche-Guerciotti ploeg tijdens de Vuelta. In datzelfde jaar won Stefan Schumacher van diezelfde Miche-ploeg ook de eerste etappe van de ronde van Asturië, en reed dus in de leiderstrui.”

Miche nog steeds actief in diverse wielerteams

Lucia Bramati

Volgens Van Mil zijn dit enkele voorbeelden van de wielergeschiedenis die Miche meegeschreven heeft. “Miche is nog steeds zeer actief en succesvol in diverse disciplines en sponsor van diverse wielerploegen, mountainbike-teams, onmisbaar op de baan en ook op de e-bike en uiteraard de nieuwste hype gravel. Wij zijn, samen met Miche, trotse sponsor van het Star-Casino team, met onder andere Lucia Bramati, Eva Lechner en Marion Norber-Riberolle en Anna Kay.”