Kruitbosch beweegt en doneert voor Red een Kind

Kruitbosch beweegt en doneert voor Red een Kind

Kruitbosch is gestart met een challenge voor het goede doel Red een Kind. Iedere kilometer die de Kruitbosch-medewerker wandelt, hardloopt of fietst wordt geregistreerd met een app. Voor elke afgelegde kilometer doneert Kruitbosch 20 eurocent. Het totaaldoel van 50.000 km levert Red een Kind 10.000 euro op. Vorige week maandag was de aftrap met een gezamenlijke (digitale) workout.

Door de maatregelen tegen het coronavirus werken Kruitbosch-medewerkers zoveel mogelijk vanuit huis. Fietsen naar het werk of tussendoor verplaatsen naar vergaderruimtes gebeurt daardoor veel minder. Terwijl juist voldoende bewegen zoveel positieve effecten heeft en iedereen in deze coronatijd gezond houdt.

Eerste doel is 7-jarige Patrice

Het eerste doel waar de medewerkers van Kruitbosch voor lopen is de 7 jaar durende sponsoring van Patrice. Patrice is een jongen van 8 uit Rwanda. Hij is de oudste in zijn gezin en woont met zijn ouders en broertje. Zijn ouders zijn boer en verbouwen voedsel op een klein stuk land. De oogst is onvoldoende voor het hele gezin voor een jaar. Daarom werken ze ook als dagloner om hun inkomen aan te vullen. Helaas levert dit weinig op. Als gevolg daarvan heeft het gezin geen medische zorgverzekering en hebben Patrice en zijn broertje geen schoolmaterialen. Het programma helpt het gezin hun inkomen te vergroten. Patrice kan daarnaast meedoen in een kindergroep, waar hij spelenderwijs zijn talenten kan ontdekken en ontwikkelen. Ook leren de kinderen in de kindergroep over kinderrechten en het belang van spelen.

Steun voor kwetsbare kinderen

Red een Kind zet zich in voor betere leefomstandigheden voor kwetsbare kinderen, jongeren en gezinnen in het land. Kruitbosch is maatschappelijk partner van de stichting en steunt haar bijzondere projecten. Met de juiste (financiële) steun in de rug kunnen kleine initiatieven zich ontwikkelen tot grote successen in de plaatselijke economie. En daar draagt Kruitbosch graag aan bij.

Lees meer over