Tweewielerwinkel-verkiezing niet op Vélovak, maar digitaal te volgen

Het besluit van Easyfairs om Vélovak niet door te laten gaan, heeft Tweewieler doen besluiten om ook de verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar anders in te steken. Deze zou normaliter maandagavond 28 september tijdens de beurs worden gehouden. Nu wordt het een digitale uitzending die iedereen mee kan beleven.
Delen:
Wie wint wint de verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar 2020? Corona maakt dat de finale dit jaar digitaal wordt gespeeld.

Net als voor Vélovak waren ook voor de finale van de verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar 2020 de voorbereidingen in volle gang. Met het afblazen van Vélovak – als gevolg van de aangescherpte coronaregels en de twijfel die (daardoor) bij verschillende standhouders ontstond – heeft het team van Tweewieler de finale van haar jaarlijkse verkiezing ook kritisch tegen het licht gehouden.
Hoofdredacteur Harrie Hoitink: “We hadden onze finale samen met Vélovak al volledig coronaproof ingericht. We vinden het echter niet passend richting Vélovak en daarnaast ook niet verantwoord gezien het oplopende aantal coronabesmettingen om de verkiezing fysiek op een locatie te houden. Verder konden door de code rood voor Zuid-Holland onze Belgische genomineerden en finalist al niet naar Gorinchem komen. Daarop hebben we gezocht naar een alternatief dat minstens zo aantrekkelijk, maar wel coronaproof is.”

Finale als live tv-uitzending

Hoitink vertelt dat de finale als een live-event wordt neergezet. “Het voelt als een echte tv-uitzending. In de studio zitten presentatrice Sandy Nijhuis, juryvoorzitter Ferry Smith en ik als hoofdredacteur van Tweewieler aan tafel. We maken in de uitzending live verbinding met de 6 finalisten, stellen ze aan de kijkers voor en peilen de spanning bij de teams. Ook maken we bekend wie van de 20 voor de titel genomineerde winkels de speciale Awards hebben gewonnen die we dit jaar voor het eerst hebben. Ook met hen maken we live verbinding. En dan volgt de daadwerkelijke finale. Met een spannende actie maken we bekend welke van de 6 winkels door de vakjury als beste is beoordeeld en zich een jaar lang Tweewielerwinkel van het Jaar 2020 noemen. Dat zal een enorme ontlading geven aan de andere kant van de lijn.”

Uitzending live volgen

Via deze link kun je de verkiezing aanstaande maandag 28 september aanstaande om 18.30 uur LIVE VOLGEN.


Hoofdpartner

Partner