Yuba biedt moderne transportfiets voor stad en land

Yuba biedt moderne transportfiets voor stad en land

Yuba is een jonge, onafhankelijke producent van transportfietsen uit de Verenigde Staten. Opgericht in Californië in 2006 en vernoemd naar de rivier waar Ben, de oprichter, graag tijd doorbracht. Toen hij geen geschikt, milieuvriendelijk alternatief voor een auto kon vinden, heeft hij er zelf maar een gebouwd. Dat was de eerste Mundo.

De Mundo is een zogenaamde longtail, een robuuste transportfiets met een verlengde, geïntegreerde bagagedrager. Deze longtails zijn, in bijna 15 jaar, de specialiteit geworden van het merk.
Ondertussen wordt naast de klassieke Mundo een heel palet aan verschillende longtails aangeboden, voor elk gebruik de passende fiets. Ze bieden de unieke combinatie van een compacte transportfiets, met het laadvermogen van een echte bakfiets. Je rijdt er mee als met een normale fiets, parkeert probleemloos in krappe fietsenstallingen en kunt er toch makkelijk drie kinderen mee laten rijden.

Yuba voor elke toepassing

In de loop van de jaren werd het assortiment in samenspraak met de gebruikers stapsgewijs uitgebreid en verbeterd. Nu is er voor elke toepassing en budget een passende fiets

Sinds dit jaar is er een elektrische versie van de klassieke Mundo beschikbaar. De Mundo STePS heeft niet alleen de krachtige Shimano E8000 motor, zodat je ongeacht de belading als eerste bij het verkeerslicht weg bent. De hele fiets heeft een update gekregen om de fiets op hetzelfde niveau te brengen als de motor. Met steekassen, Shimano Deore versnellingen en krachtige Magura MT-32 hydraulische schijfremmen is de nieuwe Mundo STePs perfect uitgerust voor intensief dagelijks gebruik.

Kombi met Hi-Ten frame

Het nieuwe instapmodel, de Kombi, biedt de complete functionaliteit van een transportfiets voor maar 999 euro. Met een frame van Hi-Ten staal is de fiets (bijna) onverwoestbaar en de maximale belading van 200 kg geeft genoeg mogelijkheden om alles mee te nemen wat je wilt. De 24” wielen maken het zelf mogelijk, dat de Kombi niet langer is dan een normale fiets, zodat hij ook zonder problemen ik een krappe fietsenstalling past.

Opvolgers Spicy Curry

De succesvolle Spicy Curry heeft na vijf jaar twee opvolger modellen gekregen, die toegespitst zijn voor verschillende gebruikersgroepen. Beide zijn uitgerust met de krachtige Bosch Cargo Line motor met 85 Nm koppel.
De Spicy Curry City is gebouwd voor dagelijks intensief gebruik in de stad. De Schwalbe Super Moto X banden bieden ultiem comfort en de hydraulische Magura schijfremmen zorgen voor een veilige korte remweg.
Voor het ultieme familie avontuur is de Spicy Curry All Terrain ontwikkeld. Een verende voorvork en zadelpen bieden extra rijcomfort op oneven terrein. Met Schwalbe Smart Sam Plus banden en de Shimano Deore versnelling hoef je je nergens zorgen te maken of je grip kunt houden of de berg nog op komt.

Passende accessoires

Een goede fiets is alleen bruikbaar met goede accessoires. Daar biedt Yuba genoeg mogelijkheden. Voor kinderen zijn de bagagedragers Yepp compatibel en de Yepp zitjes zijn combineerbaar met de watervaste kussens en Monkey Bars, zodat ook grotere kinderen veilig kunnen zitten. Voor goederentransport zijn er passend gemaakte fietstassen in alle soorten en maten, tot wel 85 liter per stuk.

Moderne transportmogelijkheden

Met het brede assortiment aan fietsen voor verschillend gebruik biedt het merk de perfecte autovervanging voor stad en land. Met tassen, manden, kussens en zitjes, laat zich een Yuba perfect individueel uitrusten, ongeacht of het gaat om kinder-, goederen- of zelfs volwassenen transport.

Dit artikel is gesponsord door Yuba Europe - Vélovak Stand 122C